تاملی بر مفهوم قومی و نقش آن در پایداری اجتماعی محلات شهری (نمونه موردی: محله بختیاری های همدان)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: همایش ملی شهرسازی فرهنگ گرا
  • کد COI اختصاصی: CUPNC01_099
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 809
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مینا نادری شکیب

دانشجوی کارشناسی ارشد طراحی شهری دانشگاه علوم و تحقیقات واحد همدان

مونا الماسی

دانشجوی کارشناسی ارشد طراحی شهری دانشگاه علوم و تحقیقات واحد همدان

نسرین جلیلی

دانشجوی کارشناسی ارشد طراحی شهری دانشگاه علوم و تحقیقات واحد همدان

چکیده

فرهنگ قومی یا فولکور بخشی از سرمایه فرهنگی هر جامعه محسوب می شود عامل موثری در شکل گیری محلات شهری و حیات اجتماعی آن می باشد و توجه به چنین رویکردهای بومی توسعه و ارتقای پایداری اجتماعی در محلات را شامل می شود پنانچه این مقوله در بستر مناسبی قرار گیرد ارزش اجتماعی ایجاد کرده و ارتقاء سطح زندگی را سبب می گردد با توجه به اهمیت فرهنگ قومی در ارتقاء کیفیت محیط های شهری روند طی شده جهت دستیابی به خلق محلات شهری پایدار متکی بر فرهنگ قومی می باشد پژوهش مذکور با رئش توصیفی تحلیلی مطالعات میدانی و مصاحبه های حضوری با شهروندان همدان و اهالی ساکن در محله بختیاری ها و تحلیل آن با استفاده از شاخص های پایداری اجتماعی در محلات بومی بالاست. از این رو مقاله استدلال می کند بین فرهنگ قومی و پایداری اجتماعی محلات رابطه مستقیمی وچود دارد که این امر می تواند در طراحی محلات شهری موثر واقع شود نتایج این تحقیق می تواند راهبرد مناسبی برای طراحی محلات شهری مطلوب متکی بر فرهنگ های بومی را فراهم کند.

کلیدواژه ها

فرهنگ ، فرهنگ قومی، پایداری، پایداری اجتماعی، محله بخیتاری های همدان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.