بررسی بیوسیستماتیکی لاک پشت برکه ای در شهرستان انزلی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنگره ملی زیست شناسی و علوم طبیعی ایران
  • کد COI اختصاصی: BSCONF01_693
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 907
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

المیرا ملک

دانشجوی کارشناسی ارشد زیست جانوری گرایش سیستماتیک جانوری

حمید رضا جمالزاده

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن

چکیده

شناسایی و بررسی خصوصیات ظاهری و بیومتریک یک جانور در مطالعات زیست شناختی اهمیت زیادی دارد. در ایران 10 گونه لاک پشت زندگی می کند. در این تحقیق که در سال 1393 انجام شد، 92 نمونه لاک پشت برکه ای (Emys orbicularis) از 3 ایستگاه مختلف در شهرستان انزلی در طی 4 ماه، جمع آوری شد و مورد تحقیق و بررسی قرار گرفت. از این تعداد 31 عدد نر و 61 عدد ماده بوده است. نسبت جنسی نر به ماده 1 به 0.50 می باشد. بررسی صفات بیومتریک نشان می دهد که میانگین اندازه این گونه در شهرستان انزلی 1.73±12.85cm می باشد و نرها با میانگین 0.80±12.32cm کوچکتر از ماده ها با میانگین 2.00±13.12cm بوده اند. پارامتر طول مستقیم لاک پشتی با عرض مستقیم لاک پشتی، ارتفاع لاک پشتی، طول لاک شکمی و وزن کل، اختلاف معنی دار دارد (0.05> α).

کلیدواژه ها

لاکپشت برکه ای، Emys orbicularis، شهرستان انزلی، بیومتری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.