مطالعه و بررسی فلور شمال شرقی شهرستان الشتردر استان لرستان با 65 گونه گیاه دارویی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنگره ملی زیست شناسی و علوم طبیعی ایران
  • کد COI اختصاصی: BSCONF01_688
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 976
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زینب برخورداری

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد

محمد مهدی دهشیری

عضو هیات علمی گروه زیست شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد

محمد مهر نیا

عضو هیات علمی، مرکز تحقیقات کشاورزی استا ن لرستان

چکیده

مقدمه و هدف: شمال شرقی شهرستان الشتر در طول 32 درجه و 50 دقیقه تا 33 درجه و 24 دقیقه شرقی و عرض 48 درجه و 3 دقیقه شمالی واقع شده است. وسعت کل محدوده به طورتقریبی 10000 هکتار می باشد. هدف از این مطالعه، با توجه به وجود مناطق بکر و دست نخورده دراین مطالعه، بخصوص در قسمت انتهائی یعنی پرسک و اسپیژ، شناخت گیاهان دارویی منطقه، تعیین رویشگاهها،پراکنش، فرم رویشی، استفاده های سنتی وشناخت خواص و کاربرد آنان می باشد. روش بررسی: در این بررسی با روش مرسوم تاکسونومیک گیاه کامل گلدار و میوه دار، از بهمن 1390 تا اواخر مهر 1392 در فصول رویشی جمع آوری شدند. پس از پرس و خشک کردن و بعد از چسباندن روی مقوا، با استفاده از منابع موجود، شناسایی و با استفاده از منابع علمی، نام علمی آنها مشخص گردید. برای شناسایی نمونه های گیاهی دارویی از اطلاعات اهالی منطقه، متخصصان جهاد و علوم کشاورزی و منابع موجود در زمینه گیاهان دارویی استفاده شد. نتایج و بحث: درمجموع 196 گونه گیاهی متعلق به 142 جنس و 41 تیره شناسایی شد (دولپه ایها 175 گونه گیاهی و تک لپه ایها 21 گونه گیاهی). از 196 گونه موجود در منطقه 65 گونه دارویی هستند. نام این گونه ها در منابع و متون معتبر گیاهان دارویی کشور به ثبت رسیده و یا اینکه به طور سنتی اهالی منطقه و استان آنها را جهت مصارف گوناگون دارویی، خوراکی و موارد مشابه به کار می گیرند. از 65 گونه دارویی، 27 گونه (59/18%) ایرانی تورانی و 28 گونه (59/18%) همی کریپتوفیت میباشند.در مقایسه با گونه های دارویی جمع آوری شده در استان(151گونه) بیانگر تنوع گیاهی در این منطقه بخصوص از نظر دارویی و اندمیک است.

کلیدواژه ها

گیاهان دارویی ، مواد موثره ، شمال شرقی الشتر، استان لرستان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.