بررسی و معرفی گیاهان رنگزای منطقه اصفهان به عنوان یکی از منابع طبیعی به منظور استفاده در فرش دستباف
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: اولین کنگره ملی زیست شناسی و علوم طبیعی ایران
- کد COI اختصاصی: BSCONF01_503
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1573
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مواد اولیه و رنگرزی دانشگاه کاشان
عضو هیات علمی دانشگاه کاشان
عضو هیات علمی دانشگاه کاشان
چکیده
فرش دستباف ایرانی در تاریخ کهنسال ملتش عمری بس دراز دارد. طبیعت زیبای ایران زمین، همواره الها م بخش دستان هنرمندانی بوده است که با تلفیق رنگ و طرح، زیباترین نقوش را به وجود می آوردند ، فرشی که خود از طبیعت است . رنگزاهای گیاهی یکی از مهمترین منابع طبیعی مورد استفاده در فرش دستباف می باشد. استان اصفهان به عنوان یکی از قطب های اصلی تولید فرش دستباف کشور و همچنین تنوع و پوشش گیاهی مناسب با توجه به آب هوایی گرم و خشک دارای اهمیت می باشد. این پژوهش، تحقیقی توسعه ای (ارزیابی)- تحلیلی می باشد و طبق بررسی ها و تجزیه و تحلیل اطلاعات حدود 69 گیاه بومی، حدود 24 گیاه غیر بومی کاشته شده در استان و 6 گیاه که از مکان های دیگر وارد استان شده، شناسایی شد. برای اهمیت اقتصادی رنگ های گیاهی نیز دلایلی مانند توسعه و احیای زمینهای بایر و کشت گیاهانی که مصارف صنعتی دارند، ایجاد اشتغال، جلوگیری از آلودگی های ناشی از کاربرد مواد شیمیایی و صرفه جویی ارزی و ارزش صادراتی بیان گردید و در نهایت پیشنهاداتی پیرامون موضوع، در جهت برنامه ریزی صحیح و اتخاذ سیاست توسعه پایدار ، حفظ سلامت محیط زیست، اشتغال جوانان و گسترش کشت گیاهان صنعتی ارائه گردید.کلیدواژه ها
فرش دستباف، گیاهان، رنگرزی طبیعی، اصفهانمقالات مرتبط جدید
- بررسی خاصیت ضدبیوفیلمی ترکیب گیاهی ۱و۸-سینئول علیه آسینتوباکتر بومانی دارای مقاومت داروئی
- ابر دریاچه باستانی ری - مقدمه ای بر تغییرات سطح-حجم آب در طول زمان از دیدگاه مورفولوژی
- تاثیرنشانگ رهای غیرتهاجمی بزاق در تشخیص سرطان دهان
- بررسی میزان فراوانی بیماری فاویسم در کودکان زیر۶ سال در شهر بوشهر
- بررسی تاثیرپاالیندگی گیاه Salsola crassa بر کاهش آلودگیفاضلاب صنعتی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.