بررسی تهیه نقشه خاک ها با استفاده ازروش ژئومورفولوژی در منطفه حسنجون واقع در حوزه آبخیز طالقان
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: اولین کنگره ملی زیست شناسی و علوم طبیعی ایران
- کد COI اختصاصی: BSCONF01_498
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 804
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد رشته پیدایش و رده بندی خاک و ارزیابی
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
دانش آموخته کارشناسی ارشد دانشگاه تهران
چکیده
روش خاک ژئومورفولوژی یک روش مفهومی است که به عنوان چارچوپ علمی برای شناسایی منابع خاک و ارزیابی آن برای استفادههای مختلف میتواند کمک کننده باشند.این پژوهش با هدف استفاده از روش ژئومورفولوژی برای تهیه نقشه خاک منطقه حوزه ی آبخیز حسنجون طالقان انجام گردید. منطقه مورد مطالعه با مساحت 9342 هکتار یکی از 17 زیر حوزه ی بزرگ سد طالقان میباشد که جهت دامنه ها و رودخانه های اصلی آن رو به جنوب است. از دیدگاه ژئومورفولوژی دارای واحدهای کوهستان، تپه های ماهور، مخروط افکنه و دشت میانکوهی است. نخست با استفاده از عکسهای هوایی منطقه با مقیاس 1:25000 بر اساس اصول تفسیر عکسهای هوایی مرز اولیه واحدها ترسیم گردید، سپس مرزهای ترسیمی در محیط نرم افزار Arc GIS9.3 رقومی گردید. سرانجام نتایج نشان داد بر اساس روش ژئومورفولوژی 19 واحد نقشه تفکیک گردید. در گام بعد موقعیت حفر نیمرخها در منطقه مشخص گردید،سپس از نیمرخهای حفر شده نمونه برداری صورت گرفت و به آزمایشگاه منتقل گردید. آزمایشهای شیمیایی و فیزیکی لازم بر روی نمونه ها انجام گردید. سپس خاکها بر اساس سیستم رده بندی خاک آمریکایی تا سطح فامیل تعیین گردیدند. نتایج حاصل از بررسی پراکنش خاکها و واحدهای نقشه نشان داد که روش ژئومورفولوژی بخوبی توانسه است تا خاکهای با خصوصیات مشابه را در واحدهای همگن قرار دهد و همچنین رخداد خاک ها را در واحدهای مختلف نقشه خاک توجیه نمایدکلیدواژه ها
روش ژئومورفولوژی، نقشه خاک، خلوص واحد نقشه،صحت نقشهمقالات مرتبط جدید
- بررسی خاصیت ضدبیوفیلمی ترکیب گیاهی ۱و۸-سینئول علیه آسینتوباکتر بومانی دارای مقاومت داروئی
- ابر دریاچه باستانی ری - مقدمه ای بر تغییرات سطح-حجم آب در طول زمان از دیدگاه مورفولوژی
- تاثیرنشانگ رهای غیرتهاجمی بزاق در تشخیص سرطان دهان
- بررسی میزان فراوانی بیماری فاویسم در کودکان زیر۶ سال در شهر بوشهر
- بررسی تاثیرپاالیندگی گیاه Salsola crassa بر کاهش آلودگیفاضلاب صنعتی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.