مشکلات و چالشهای مدیریت جامع بحران و راهکارهای آن

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی مدیریت جامع بحران در حوادث غیرمترقبه طبیعی
  • کد COI اختصاصی: INDM03_144
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 6828
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هانیه خدایی

کارشناس ارشد مدیریت در سوانح طبیعی دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران و د

بابک امیدوار

دکترای عمران، استادیار گروه مدیریت در سوانح طبیعی دانشکده محیط زیست دا

خرام شریف پور

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت در سوانح طبیعی دانشگاه تهران

چکیده

مدیریت بحران به عنوان یکی از چالشهای همیشگی بشر در دنیا مطرح می باشد. بطوریکه علی رقم کلیه تلاشها و تمهیدات در نظر گرفته شده، اغلب، مدیران بحران حتی در کشورهای پیشرفته در برابر بحرانها با مقیاسهای بالا تسلیم می شوند. از این رو بررسی و باز بینی عملکرد مدیریت بحران بسیار ضروری به نظر می رسد. برنامه های مدیریت بحران اغلب بر اساس یک برنامه از پیش تعیین شده پیش می رود که ارتباط واقعی و هوشمندانه ای بین نحوه مدیریت و مقیاس بحرانهای به وقوع پیوسته دیده نمی شود. دیگر مشکل مدیریتی در بحث مدیریت بحران نحوه نگرش اشتباه نسبت به مسائل مدیریتی است، برای مثال برنامه ریزی و سناریو نویسی برنامه های مدیریت بحران بر اساس آخرین تجربه مدیریتی واقعه های قبلی می باشد، در حالی که مدیریت جامع بحران جدا از مسائل و رویکردهای اصلی آن، می بایست موردی، بر اساس جامعه، مردم محور و به دور از اسطوره ها و پیش فرضهای قبلی صورت گیرد. این مشکلات در سطوح جهانی، در بسیاری از سازمانها همچون سازمان ملل نیز دیده می شود، بطوریکه علارغم فراهم بودن منابع و امکانات لازم در جهت مقابله با بحران در سطوح بین المللی به دلیل عدم هماهنگی بین بخش های مختلف آن و نبود استراتژی مدیریتی متناسب با هر سطح بحران، این سازمان نمی تواند به عملکرد واقعی خود برسد. در این مقاله سعی شده تا در جهت ارتقا سطح مدیریتی و کیفیت مدیریت جامع بحران، سطوح مختلف بحران تعریف و برنامه ها و راهکارهای کلان مدیریتی و استراتژی های مربوط به هر سطح از آنها بیان گردد.

کلیدواژه ها

مدیریت جامع بحران، سناریوی مدیریتی، مدیریت مردم محور، مدیریت استراتژیک، برنامه ریزی تاکتیکی، برنامه ریزی عملیاتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.