اهمیت اشنیان در اقتصاد و احیاء مراتع بیابانی
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: اولین کنگره ملی زیست شناسی و علوم طبیعی ایران
- کد COI اختصاصی: BSCONF01_309
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 892
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی منابع طبیعی مرتعداری دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده
استفاده از گونه های سازگار با زیست اقلیمهای خشک، یکی از روشهای کارآمد و دیرینه ای است که استفاده از ان در اغلب کشورهای قرارگرفته در مناطق خشک جهان سابقه دارد. ایران زمین نیز از این قاعده مستثنا نبوده است. یکی از گیاهانی که به ویژه در سالهای اخیر جهت احیا مراتع بیابانی مورد استفاده قرار میگیرد گیاه اشنیان (Seidlitzia rosmarinus) میباشد. این گیاه اجتماعات گیاهی وسیعی در عرصه های مختلف بیابان ها و شوره زارها به وجود می آورد. برخی از ویژگیهای این گیاه که به عنوان گیاهی ارزشمند به حساب می آید شامل تحمل شرایط سخت، تثبیت ماسه های روان ، احیا بیابان ها، تولید علوفه، زهکشی طبیعی اراضی شور، جلوگیری از حرکت شنهای روان با ایجاد پوشش مناسب میباشد در صنعت نیز از کلیاب استحصال یافته از سوزاندن برگ و ساقه های گیاه در تهیه سود سوزآور، صنایع صابون سازی و پودرهای شوینده، صنایع شیشه سازی، صنایع کاغذسازی، صنایع رنگرزی، صنایع کاشی و سرامیک، پالایش نفت، صنعت عکاسی استفاده میگردد. اشنیان و گیاهی است که دارای خواص دارویی میباشد و به عنوان علوفه نیز مورداستفاده دامها به ویژه شتر قرار میگیرد .کلیدواژه ها
اشنیان، کلیاب، احیاء مراتع بیابانیمقالات مرتبط جدید
- بررسی خاصیت ضدبیوفیلمی ترکیب گیاهی ۱و۸-سینئول علیه آسینتوباکتر بومانی دارای مقاومت داروئی
- ابر دریاچه باستانی ری - مقدمه ای بر تغییرات سطح-حجم آب در طول زمان از دیدگاه مورفولوژی
- تاثیرنشانگ رهای غیرتهاجمی بزاق در تشخیص سرطان دهان
- بررسی میزان فراوانی بیماری فاویسم در کودکان زیر۶ سال در شهر بوشهر
- بررسی تاثیرپاالیندگی گیاه Salsola crassa بر کاهش آلودگیفاضلاب صنعتی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.