اثرات باکتری پروبیوتیکی کشته شده بر ترمیم زخم پوستی در موش صحرایی نر در روزهای 3 و 14

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنگره ملی زیست شناسی و علوم طبیعی ایران
  • کد COI اختصاصی: BSCONF01_203
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1501
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیما مشایخ

دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان گروه زیست شناسی (فارغ التحصیل مقطع کارشناسی ارشد)

میترا حیدری نصر آبادی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند گروه زیست شناسی (عضو هیئت علمی - دانشیار)

ویدا حجتی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان گروه زیست شناسی (عضو هیئت علمی - مربی)

مریم تاج آبادی ابراهیمی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز گروه زیست شناسی (عضو هیئت علمی - استادیار)

چکیده

زمینه و هدف: امروزه گرایش به استفاده از داروهای سنتی جهت ترمیم زخم های پوستی بیشتر شده است پروبیوتیک ها میکروارگانیسم های زنده و مشخصی تعریف می شوند که به علت دارا بودن شرایط پاتولوژیک ویژه اثرات مفیدی در جلوگیری و درمان زخم های پوستی از خود نشان داده اند انتخاب گونه های پروبیوتیک عمدتا بر پایه سابقه تاریخی استفاده از آنها برای مدت های مدید بدون داشتن عوارض جانبی مضر صورت گرفته است هدف از این مطالعه بررسی اثرات باکتری لاکتوباسیلوس کازئی کشته شده بر ترمیم زخم پوستی می باشد. مواد و روش: برای بررسی اثر پروبیوتیک 30 موش صحرایی نر با وزن تقریبی 280-220 انتخاب و به گروه های پنج تایی تجربی ، کنترل و کنترل منفی تقسیم شدند سپس زخمی مربعی شکل به ابعاد 1/5cm × 1/5 در پشت موش ها ایجاد شد پس از گذشت 24 ساعت از ایجاد زخم گروه های کنترل و تجربی به ترتیب تحت درمان موضعی با اوسرین و اوسروین حاوی لاکتوباسیلوس کازئی کشته شده توسط کلروفرم قرار گرفتند اما گروه های کنترل منفی هیچ درمانی دریافت نکردند زخم پوستی موشها به ترتیب پس از کشته شدن در روز های 3 و 14 مورد بررسی قرار گرفتند. یافته ها: در گروه تجربی ابعاد زخم نسبت به دو گروه کنترل و کنترل منفی به طور معنی داری کاهش و ترمیم زخم افزایش یافته همچنین تعداد نوتروفیلها در گروه تجربی روز چهاردهم ترمیم (0/91±1/90) در مقایسه با گروه ها کنترل (0/97±3/10) و کنترل منفی (1/11±3/75) کاهشداشته است. نتیجه گیری: یافته های فوق نشان داد که لاکتوباسیلوس کازئی کشته شده به طور معنی داری موجب کاهش التهاب و تسریع ترمیم در مراحلی از فرایند ترمیم زخم می شود اما مطالعات جامع تری جهت شناسایی مکانیسم عمل این باکتری به صورت کشته شده در فرایند ترمیم زخم لازم است.

کلیدواژه ها

پوست، زخم، ترمیم، پروبیوتیک، لاکتوباسیلوس کازئی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.