اثر تنش خشکی بر کلروفیل و هدایت روزنه ای در پنج ژنوتیپ گیاه ماش در شمال استان خوزستان
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: اولین کنگره ملی زیست شناسی و علوم طبیعی ایران
- کد COI اختصاصی: BSCONF01_107
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 897
نویسندگان
گروه کارشناسی ارشد زراعت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول، دزفول، ایران
استادیارگروه کارشناسی ارشد زراعت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول، دزفول، ایران
استادیار، عضوهیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی صفی آباد دزفول، ایران
چکیده
به منظور بررسی روند رشد لاینهای امیدبخش ماش در شرایط تنش خشکی در شمال استان خوزستان، آزمایشی در سال زراعی 91-90 در مرکز تحقیقات صفیآباد به صورت کرتهای یک بار خرد شده در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی شامل سه میزان تنش 120، 180 و 240 میلیمتر با استفاده از تشتک تبخیر در کرتهای اصلی و پنج ژنوتیپ که شامل 3 لاین امید بخش KPS63,VC63,CN95 و دو ژنوتیپ پرتو و هندی در کرتهای فرعی با سه تکرار اجرا گردید که در میان ژنوتیپها ژنوتیپ پرتو به عنوان شاهد در نظر گرفته شد. در این آزمایش صفات هدایت روزنه ای، شاخص کلروفیل، غلظت کلروفیل a+b، شاخص سطح برگ و عملکرد دانه در هکتار مورد بررسی قرار گرفت. نتایج تجزیه واریانس برای صفات مورد بررسی نشان داد تیمار تنش خشکی (120، 180 و 240 میلیمتر) در سطح احتمال خطای 1٪ دارای اختلاف معنیداری بود. همچنین از نظر اثر ژنوتیپ بر عملکرد دانه و هدایت روزنه ای میان ژنوتیپهای مورد بررسی در سطح احتمال خطای 1٪ اختلاف معنیدار و اثر ژنوتیپ برای صفات شاخص کلروفیل، غلظت کلروفیل a+b در سطح احتمال خطای 5% معنیدار بود. همچنین اثر برهمکنش در صفات شاخص کلروفیل، غلظت کلروفیل a+b و نیز هدایت روزنه ای در سطح احتمال خطای 1٪ اختلاف معنیدار بود و اثر برهمکنش برای صفت شاخص سطح برگ در سطح احتمال خطای 5% معنیدار بود. بیشترین میزان عملکرد دانه در هکتار با میانگین 3249/30 کیلوگرم و بیشترین میزان هدایت روزنه ای با میانگین 71/71 مربوط به ژنوتیپ VC63 بود. همچنین میزان کلروفیل a+b ژنوتیپ VC63 ژنوتیپ پرتو و هندی به ترتیب 1/37، 1/20 و 1/10 (میلیگرم کلوفیل/ میلیگرم وزن تر برگ) بود. بنابراین میتوان ژنوتیپ VC63 را به دلیل بیشترین میزان هدایت روزنه ای، میزان کلروفیل a+b و داشتن عملکرد دانه ای بیشتر در هکتار در شرایط تنش خشکی توصیه کرد.کلیدواژه ها
تنش خشکی ، کلروفیل a+b، عملکرد دانه، هدایت روزنه ایمقالات مرتبط جدید
- بررسی خاصیت ضدبیوفیلمی ترکیب گیاهی ۱و۸-سینئول علیه آسینتوباکتر بومانی دارای مقاومت داروئی
- ابر دریاچه باستانی ری - مقدمه ای بر تغییرات سطح-حجم آب در طول زمان از دیدگاه مورفولوژی
- تاثیرنشانگ رهای غیرتهاجمی بزاق در تشخیص سرطان دهان
- بررسی میزان فراوانی بیماری فاویسم در کودکان زیر۶ سال در شهر بوشهر
- بررسی تاثیرپاالیندگی گیاه Salsola crassa بر کاهش آلودگیفاضلاب صنعتی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.