بررسی اثر دارویی Anti EGFR در جهش K_ras در سرطان کولورکتال
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: اولین کنگره ملی زیست شناسی و علوم طبیعی ایران
- کد COI اختصاصی: BSCONF01_075
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2424
نویسندگان
گروه زیست شناسی علوم سلولی و ملکولی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شرق(قیام دشت)
گروه زیست شناسی،کارشناس آزمایشگاه دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شرق (قیامدشت)
گروه حقوق دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار
چکیده
سرطان کولورکتال سومین سرطان شایع در دنیا بوده و دومین سرطان کشنده پس از سرطان ریه محسوب می گردد. سرطان کولورکتال بر اثر عو مل محیطی و ژنتیکی مانند HNPCC و FAP درصه کمتری نسبت به عامل محیطی دارد پروتئین K-ras در واقع یک GTPase است که مولکول GTP را به GDP بصورت On & Off تبدیل می کتد موتاسیون K-ras در حدود 40% سرطان های کولورکتال و 33% از موارد NSCLC اتفاق می افتد مطالعات مختلف تعیین وضعیت ژن K-ras در تومورهای کولورکتال را در تعیین و پیگیری عاقبت درمان با داروهای Anti EGFR مثل Cetunimab و Panitumumab موثر می دانند. تومورهایی که دارای موتاسیون در کدون 12 یا کدون 13 ژن K-ras می باشند به مهار کننده های EGFR مثل Cetunimab یا Panitumumab غیر حساس هستند به همین دلیل در بازنگری جدید راهنمای NCCN برای سرطان کولورکتال آزمایش ژن از نظر موتاسیون برای تمام بیماران با Stage IV توصیه نموده است و داروهای فوق الذکر تنها برای بیمارانی قابل استفاده خواهد بود که فاقد موتاسیون در ژن Wild type (K-ras) باشند آزمایش موتاسیون K-ras بر روی بلوکهای پارافینه بافتی که تشخیص پاتولوژی از روی آن قابل انجام است با توجه به نوع ماده لازم جهت آزمایش (DNA) حتی می توان نمونه های مربوط به گذشته را نیز مورد ارزیابی قرار داد. در عین حال با توجه به حساسیت روش PCR آزمایش بر روی نمونه های بیوپسی پارافینه نیز قابل انجام است.کلیدواژه ها
سرطان کولورکتال ، پروتئین K-ras، داروهای Anti EGFRمقالات مرتبط جدید
- بررسی خاصیت ضدبیوفیلمی ترکیب گیاهی ۱و۸-سینئول علیه آسینتوباکتر بومانی دارای مقاومت داروئی
- ابر دریاچه باستانی ری - مقدمه ای بر تغییرات سطح-حجم آب در طول زمان از دیدگاه مورفولوژی
- تاثیرنشانگ رهای غیرتهاجمی بزاق در تشخیص سرطان دهان
- بررسی میزان فراوانی بیماری فاویسم در کودکان زیر۶ سال در شهر بوشهر
- بررسی تاثیرپاالیندگی گیاه Salsola crassa بر کاهش آلودگیفاضلاب صنعتی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.