تعیین فاصله ایمن دستگاه ضربه زن سبک در تراکم دینامیکی با انرژی کم به روش اجزا محدود

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی مکانیک خاک و مهندسی پی
  • کد COI اختصاصی: SMFE01_272
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 630
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن زاهدآقایی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مهندسی عمران گرایش خاک وپی دانشگاه یاسوج

منصور پرویزی

عضو هیات علمی رشته عمران گرایش خاک وپی دانشکده فنی ومهندسی دانشگاه یاسوج

مهدی زاهدآقایی

کارمند اداره کل راه وشهرسازی استان خوزستان

هادی دواشی

کارمند اداره کل راه وشهرسازی استان خوزستان

چکیده

با توجه به اینکه اساس طراحی تراکم دینامیکی هنوز تجربی است و تعداد پارامترهای متغییر در این روش زیاد است، برای رسیدن به یک الگوی بهینه کوبش در چند ناحیه، تراکم دینامیکی همراه تعدادی آزمایش قبل و بعداز کوبش انجام می شود. دربیشتر موارد خاک ممکن است بیشتر از حد تعیین شده متراکم گردد که بعداز عبور از بیشینه ی سختی باعث شروع روند نزولی سختی خاک می گردد. لذا باید به ازای هر ضربه آزمایش های نفوذ مخروطی یا نفوذ استاندارد انجام گیرد که باتوجه به هزینه زیاد آزمایش ها و نیروی انسانی و زمان بر بودن مقرون به صرفه نمی باشد. درنتیجه می توان با مدل سازی عددی این عملیات، کارایی و دقت این روش را بالا برد و هزینه ها را کاهش داد. باتوجه به اینکه در بیشتر موارد تراکم دینامیکی در محیط شهری و نزدیک ساختمان ها انجام می گیرد، لذا محاسبه فاصله ایمن از محل اصابت ضربه امری لازم و ضروری می باشد. باتوجه به ای نکه محاسبه فاصله ایمن از روش های آزمایشگاهی بسیار زما نبر و پرهزینه می باشد و ازطرف دیگر دقت آن کم است، لذا با استفاده از روش های عددی بطور دقیق تر و با هزینه های بسیار کمتر قبل از انجام تراکم دینامیکی درمحل، م یتوان فاصله ایمن از محل اصابت ضربه را به دست آورد. در این تحقیق با مدل سازی عددی دستگاه ضربه زن سبک نمودارهای سرعت -زمان و سرعت بیشنه- فاصله رسم و سپس فاصله ایمن تا سازه های مجاور تعیین می شود.

کلیدواژه ها

تراکم دینامیکی، نرم افزار آباکوس، حداکثر سرعت ذره، فاصله ایمن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.