بررسی تطبیقی/ مقایسه ای مطالعات پدافند غیرعامل و مدیریت بحران؛ نمونه موردی سد ارداک
- سال انتشار: 1386
- محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی مدیریت جامع بحران در حوادث غیرمترقبه طبیعی
- کد COI اختصاصی: INDM03_047
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 3034
نویسندگان
عضو موسسه بین المللی توسعه پایدار نقش جهان
عضو موسسه بین المللی توسعه پایدار نقش جهان
عضو موسسه بین المللی توسعه پایدار نقش جهان
عضو موسسه بین المللی توسعه پایدار نقش جهان
چکیده
سرزمین ایران، همواره در معرض مخاطرات گوناگون طبیعی و غیرطبیعی، قرار داشته است. از همین رو کسب آمادگی در مقابل این خطرات به منظور جلوگیری از هدر نرفتن منابع ملی از اهمیت بالایی برخوردار است. به منظور آمادگی و مقابله با تهدیدات و مخاطرات طبیعی، برنامه های مدیریت بحران تهیه می شوند. از طرفی برای مقابله با انواع تهدیدات غیر طبیعی، نیاز به تهیه برنامه های مرتبط می باشد. در این میان، تهدیدات نظامی موضوعی است که با توجه به موقعیت ژئوپلتیک و ژئواستراتژیک ایران، بویژه در 10 سال اخیر اهمیت خاصی یافته است. برای مقابله با خطرات و تهدیدات نظامی، مطالعات پدافند غیرعامل در پروژه های مختلف عمرانی نظیر سد، نیروگاه، پتروشیمی و غیره در دستور کار نهادها و سازمان های ذی ربط قرار گرفته است. مطالعات پدافند غیرعامل با شناخت و تحلیل اثرات اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی حملات احتمالی نظامی به پروژه های مورد نظر و بازخورد این اثرات بر حیات مردم ساکن مناطق تحت نفوذ آنها به ارائه برنامه های پیشگیری و مقابله در زمان وقوع حملات می پردازد. در این مقاله با استفاده از مطالعات پدافند غیرعامل برای سد ارداک در استان خراسان رضوی، ابتدا به طبقه بندی تهدیدات غالب در محدودۀ مورد نظر پرداخته شده است. سپس با بررسی تطبیقی/ مقایسه ای چرخۀ مطالعات پدافند غیرعامل و مدیریت بحران، امکان کاربرد مطالعات پدافند غیرعامل در برنامه های مدیریت بحران مورد بررسی قرار گرفته است. در نهایت یک چارچوب پیشنهادی به منظور همپوشانی این مطالعات ارائه شده است.کلیدواژه ها
مدیریت بحران، پدافند غیرعامل، مطالعه تطبیقی، سد ارداکمقالات مرتبط جدید
- تعیین ضریب زبری بهینه بستر در بازهای از رودخانه سقز
- بررسی عملکرد سرریزهای جانبی کلید پیانویی ذوزنقهای
- Analysis of Breakthrough Curves for Pollutant Transport in Laboratory Flume Using Soft Computing Models
- استفاده از مدلریاضی اینستریم در شبیه سازی اثرات تغییر مطلوبیت زیستگاه گونهی ماهی قزل آالی رنگین کمان (مطالعه ی موردی: رودخانهی کلیرکریک )
- تاثیر هندسه مقاطع مرکب رودخانهای بر اصلاح الگوی جریان در آبگیر جانبی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.