بررسی شاخص های حکمروایی خوب شهری مطالعه موردی شوش

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین همایش ملی عمران، معماری و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: CEASD01_103
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 924
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بتول زرگوش

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته جغرافیا و بزنامه ریزی شهری دانشگاه یزد

اسماعیل جهانشاهی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته جغرافیا و بزنامه ریزی شهری دانشگاه یزد

چکیده

حکومت هادر بستر پیچیدگی های داخلی، منطقهای و جهانی با چالشهای گوناگون بالقوه و بالفعل مواجه می شوند؛ از این رو، توجه جدی و روزافزون آنها به مقوله حکمرانی خوب، تحقق بخشیدن شاخص های آن برای مدیریت مطلوب و کارآمد جامعه و کسب رضایت عمومی و استمرار بخشیدن به آن بسیار ضرورت دارد. هدف اصلی از این پژوهش شناسایی مهمترین نقاط ضعف حکمروایی خوب، بهترین نقطه حکمروایی خوب و تدوین برنامه های میان مدت و بلند مدت برای شهر شوش است. روش تحقیق نیز توصیفی – پیمایشی است. در این پژوهش از دو روش اسنادی و پیمایشی استفاده شده است . برای مطالعه نظریه ها و تجارب تحقیقاتی به منابع و اسناد مراجعه شده و برای گردآوری اطلاعات از روش پیمایش با پرسشنامه بهره گیری شده است . در بین شهروندان شهر شوش کلیه شاخص ها به جز شاخص بینش راهبردی وضعیت نامطلوبی دارند.بینش راهبردی وضعیت متوسط دارد.در بین کارشناسان شاخص های مشارکت، شفافیت، پذیرا و پاسخ دهنده بودن و بینش راهبردی وضعیت مطلوبی دارند. در نهایت با توجه به تمایل شهروندان به مشارکت با مجموعه مدیریت شهری ، پیشنهاد می شود که شهرداری و شورای شهر با فعال کردن شورایاری ها در محلات شهری زمینه مشارکت افراد علاقه مند و آگاه محلات را در اداره شهر فراهم کنند

کلیدواژه ها

حکمروایی خوب شهری ، حاکمیت ، مدیریت شهری ، جامعه شهری ، شوش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.