هویت دیروز گمشده ی امروز بررسی برخی از الگوهای معماری بومی استان هرمزگان

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین همایش ملی عمران، معماری و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: CEASD01_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1051
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه احمدی سرخونی

کارشناسی ارشد معماری

پریا تیموری

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری

چکیده

معماری بومی اصطلاحی است که در صحبت های بسیاری از معماران ،مقالات ،کتابها و مباحث مختلف مطرح شده است . این نوع از معماری در واقع ریشه در فرهنگ و سنت دارد و نشأت گرفته از هویت یک منطقه است. در مقوله معماری بومی ممکن است دیدگاههای متفاوتی نسبت به عوامل سازنده ی آن وجود داشته باشد ،اما بی شک اجتماع ،محیط ،اقتصاد ،مذهب ،اقلیم ،آداب و رسوم و فرهنگ جوهره ی اصلی این نوع از معماری محسوب میشوند. هریک از عناصر شکل گرفته در معماری بومی یک منطقه ،ریشه در فرهنگ آن منطقه دارد به همین دلیل است که نمیتوان آن را جدا از مردم دانست و از دید معماری به عنوان نمادهای معماری بومی از آنها یاد میشود.در این مقاله سعی بر آن شده تا برخی از نمادهای معماری بومی استان هرمزگان معرفی گردد ؛باشد تا شاید بتوان در معماری امروز نیز از این عناصر معماری بومی به شکلی مدرن و کاربردی در امر ساختمان سازی بهره جست

کلیدواژه ها

معماری بومی ، فرهنگ ، هویت معماری ، عناصرمعماری سنتی استان هرمزگان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.