بررسی اثر غلظتهای متفاوت ایزوپنتیل آدنین و بنزیل آمینوپورین بر باززایی اشرفی (Coreopsis tinctoria)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنگره ملی گل و گیاهان زینتی ایران
  • کد COI اختصاصی: ISOP01_230
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1028
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کلثوم قربان تبار عمران

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم باغبانی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان

هدایت زکی زاده

استادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان

چکیده

پیشرفتهای اخیر در تکنیکهای جدید ازدیاد، میتواند به پرورش دهندگان کمک کند تا به تقاضای روزافزون صنعت گیاهان زینتی پاسخگو باشند. تنوع گیاهان زینتی جدیدی که به وسیله اصلاح کنندگان تولید میشود در نتیجهی پاسخ به تقاضای مصرف کنندگان به محصولات جدید است. در این آزمایش باززایی گیاه اشرفی در محیط کشت حاوی غلظتهای 0، 1 و 2 میلیگرم بر لیتر ایزو پنتیل آدنین (2ip) و غلظتهای 0، 2 و 4 میلیگرم بر لیتر بنزیل آمینو پورین (BAP) در ترکیب با غلظت 0 و 0/1 میلیگرم بر لیتر نفتالین استیک اسید (NAA) و 0 و 0/5 میلیگرم بر لیتر ایندول 3 - استیک اسید (IAA) مورد بررسی قرار گرفته است. در فاصله زمانی 7 هفته پس از کشت، بیشترین درصد باززایی برگ یعنی 66/66 درصد در تیمار 2ip2+I0.5 بدست آمده و میانگین بیشترین تعداد شاخساره (11/67) و ریشه (5/5) در تیمار 2ip2+I0.5 ثبت شده و از لحاظ صفت طول شاخساره، میانگین بیشترین طول شاخساره (21/77 میلیمتر) مربوط به تیمار BA2+N0.1 بوده و میانگین بییشترین طول ریشه (31/72 میلیمتر) مربوط به تیمار 2ip1+I0.5 بوده است.

کلیدواژه ها

اشرفی، باززایی، بنزیل آمینوپورین، ایزوپنتیل آدنین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.