بررسی اثر اسید سالیسیلیک بر رشد و نمو گل شاخه بریده لیزیانتوس
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: اولین کنگره ملی گل و گیاهان زینتی ایران
- کد COI اختصاصی: ISOP01_196
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 969
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه باغبانی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران
استاد گروه باغبانی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران
استادیار گروه باغبانی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران
چکیده
تمایل به تولید گلهای شاخه بریده در صنعت گلگاری رو به افزایش است. لیزیانتوس با داشتن گلهای بزرگ و رنگهای متنوع به عنوان یک گل شاخه بریده تجاری مورد توجه است. اسید سالیسیلیک از نظر شیمیایی متعلق به گروه ترکیبات فنولی است و به عنوان یک تنظیم کننده رشد گیاهی شناخته شده است. این ماده به طور گستردهای در مراحل داشت و پس از برداشت به کار میرود. این آزمایش با هدف بررسی اثر محلولپاشی برگی اسید سالیسیلیک بر کیفیت رویشی گل شاخه بریده لیزیانتوس رقم Miarichi Grand white در گلخانه گلکاری گروه علوم باغبانی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران انجام شد. گیاهان در گلدانهای محتوی خاک زراعی، ماسه و خاک برگ با نسبت 1:1:1 کشت شدند. تیمارها شامل چهار غلظت اسید سالیسیلیک صفر (شاهد، آب مقطر)، 0/5، 1 و 2 میلی مولار بود. در مرحله انگیزش غنچه محلولپاشی برگی توسط غلظتهای مختلف اسید سالیسیلیک انجام شد. صفات مورد ارزیابی شامل طول و قطر غنچه، ارتفاع ساقه گلدهنده و وزن تر وخشک آن، سطح برگ و محتوای کلروفیل a و b بود. نتایج نشان داد که تیمار اسید سالیسیلیک منجر به افزایش بسیاری از ویژگیها مانند طول و قطر غنچه، ارتفاع ساقه گلدهنده و وزن تر وخشک آن، سطح برگ و محتوای کلروفیل a و b نسبت به تیمار شاهد شد. همچنین در بین غلظتهای اسید سالیسیلیک غلظت 0/5 میلی مولار در لیتر بیشترین اثر را بر فاکتورهای اندازه گیری شده داشت.کلیدواژه ها
اسید سالیسیلیک، کیفیت رویشی، لیزیانتوسمقالات مرتبط جدید
- اثر وزن بنه مادری و مقادیر کود دامی بر عملکرد بنه های دختری و گل زعفران در سال دوم
- بررسی پیشرفت های ریزازدیادی زعفران ( Crocus sativus L. ) و چالشهای آن
- بررسی ارتباط غلظت آهن بنه زعفران با عملکرد ماده خشک در دو منطقه قائن و نهبندان در خراسان جنوبی
- برهمکنش شوری، کود گاوی و روش کاشت بر محصول و رشد زعفران در سال پنجم دوره رشد
- اثر محتوای فسفر برگ و بنه بر خصوصیات رشدی بنه های دختری زعفران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.