تاثیر کود زیستی بر برخی خصوصیات رویشی گیاه زینتی همیشه بهار
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: اولین کنگره ملی گل و گیاهان زینتی ایران
- کد COI اختصاصی: ISOP01_023
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 765
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم باغبانی،دانشکده کشاورزی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
استاد، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
چکیده
هدف از این پژوهش، بررسی نسبتهای مختلف کود زیستی ازته بارور- 1 و مقایسه، با نسبت های مختلف کود کامل NPK به صورت جداگانه یا در ترکیب با یکدیگر بر روی برخی خصوصیات گل از جمله وزن تر و خشک ، تعداد گل ، تعداد برگ و ارتفاع در گیاه زینتی همیشه بهار بود. این آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کاملا تصادفی در 3 تکرار در مزرعه تحقیقاتی گروه باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان صورت پذیرفت. تیمارها شامل 3 سطح کود زیستی ازته (a1= شاهد، a2= بذرمال و a3= سرک) و 3 سطح کود کامل NPK ا (b1= سطح صفر، b2= سطح 150 و b3= سطح 300 کیلوگرم در هکتار ) به گیاهان اعمال شدند. تجزیه و تحلیل داده ها با نرم افزار SAS انجام شد و مقایسه نمودارها با نرمافزار Excel صور ت گرفت . نتایج نشان دادند که کود زیستی ازته به تنهایی در سطح احتمال 1٪ روی صفت وزن خشک گل تأ ثیر گذار بود. برهمکنش کود زیستی ازته و کود کامل، در مورد وزن تر و همچنین در مورد وزن خشک گل در سطح احتمال 5٪ تأثیرگذار بود و کود کامل به تنهایی روی هیچ کدام از این صفاتنتوانست اثر معناداری را از خود نشان دهد. در کل به نظر میرسد که کود زیستی بذرمال به همراه سطح 150 کیلوگرم کود کامل میتواند با بالا بردن عملکرد منجر به کاهش نیاز به کود شیمیایی گردد. در نتیجه میتوان استفاده از آن را در جهت حفظ سلامت محیط زیست توصیه نمود..کلیدواژه ها
کود زیستی ازته، کود کامل NPK، صفات رویشی، گل همیشه بهارمقالات مرتبط جدید
- اثر وزن بنه مادری و مقادیر کود دامی بر عملکرد بنه های دختری و گل زعفران در سال دوم
- بررسی پیشرفت های ریزازدیادی زعفران ( Crocus sativus L. ) و چالشهای آن
- بررسی ارتباط غلظت آهن بنه زعفران با عملکرد ماده خشک در دو منطقه قائن و نهبندان در خراسان جنوبی
- برهمکنش شوری، کود گاوی و روش کاشت بر محصول و رشد زعفران در سال پنجم دوره رشد
- اثر محتوای فسفر برگ و بنه بر خصوصیات رشدی بنه های دختری زعفران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.