مطالعه تطبیقی قدرت در مدیریت اسلامی و غربی
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی علوم انسانی و مطالعات رفتاری
- کد COI اختصاصی: ICHCONF01_372
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 881
نویسندگان
نویسن ده مسوول: دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی، گروه علوم تربیتی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه شهید چمران اهواز
استادیار، رشته فلسفه تعلیم و تربیت، گروه علوم تربیتی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه شهید چمران اهواز
دانشجو ی کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی، گروه علوم تربیتی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه شهید چمران اهواز
چکیده
هدف این مقاله بررسی جایگاه قدرت در مدیریت اسلامی و غربی است. روش پژوهش کیفی، از نوع تطبیقی می باشد که با توجه به مروری بودن پژوهش از اسناد کتابخانه ای استفاده شده است. قدرت از موضوعات اساسی و پیچیده در سازمان ها بوده و مدیریت می تواند با استفاده از آن در رفتار زیردستان خود نفوذ کرده و آنان را به سمت تحقق اهداف سازمان هدایت کند. بین مدیریت اسلامی و غربی از نظر ماهیت، روش و نحوه به کارگیری قدرت تفاوت ها و اختلاف نظراتی وجود دارد. مدیریت اسلامی به قدرت به عنوان ابزار نگریسته و آن را برای مبارزه با ظلم و برپایی عدالت بکار می گیرد چنانچه درراه و روش حکومت داری پیامبر )ص( و حضرت علی )ع( به وضوح مشاهده می شود. اما در مدیریت غربی به عنوان ابزاری جهت رفاه، کسب شهرت و ثروت و همچنین سلطه بر دیگران چنانچه دیمون قدرت را وسیله ای برای سلطه انسان بر انسان دیگر می داند نگریسته می شود. با این وجود هر دو مدیریت، قدرت را وسیله ای برای نفوذ و تأثیر گذاری در رفتار و عقاید زیردستان دانسته و از طرف دیگر مدیریت اسلامی برای جمع آوری و نظام مند کردن منابع خام خود به تفکر، تجربیات و چارچوب هایی که مدیریت غربی ارائه می دهد نیاز داردکلیدواژه ها
قدرت، تطبیق، مدیریت اسلامی، مدیریت غربیمقالات مرتبط جدید
- عوامل تاثیرگذار بر خرید ناگهانی و راهکارهای افزایش آن در خرده فروشی
- نقش رسانه های اجتماعی بر صادرات بخش خصوصی
- الگوریتم ژنتیک یکپارچه و رویکردیادگیری عمیق برای تشخیص و طبقه بندی موثر حملات سایبری در محیط های صنعتی اینترنت اشیا (IIoT)
- بررسی فرآیند مدیریت دانش در رابطه با هم افزایی هوش مصنوعی و اینترنت اشیا و تاثیرگذاری این رابطه بر مدیریت دانش
- تاثیر مدیریت آموزشی بر خلاقیت دانش آموزان در محیط های یادگیری مجازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.