مقایسه اثربخشی درمان فراشناختی ولز و شناختی رفتاری درکاهش پرخاشگری دانش آموزان پسرمقطع متوسطه شهر اصفهان
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی علوم انسانی و مطالعات رفتاری
- کد COI اختصاصی: ICHCONF01_280
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1167
نویسندگان
دانشجو، کارشناسی ارشد، رشته مشاوره، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی خمینی شهر
استادیار، دکترا، روانشناسی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی خمینی شهر
استادیار، دکترا، روانشناسی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی خمینی شهر
چکیده
هدف این پژوهش بررسی مقایسه اثربخشی درمان فراشناختی ولز و شناختی رفتاری در کاهش پرخاشگری دانش آموزان پسر دبیرستانی شهر اصفهان بود. روش: این پژوهش، آزمایشی از نوع پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه پژوهشی این تحقیق را کلیه دانش آموزان دبیرستانی سال تحصیلی 1393-1392 شهر اصفهان تشکیل داده بودند. نمونه گیری با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای انجام گرفت که در مجموع 45 نفر از افرادی که نمرات بالایی را در پرسشنامه پرخاشگری باس و پری (1992)کسب کردند به طور تصادفی در دوگروه آزمایش و یک گروه کنترل جایگزین شدند. سپس 10 جلسه آموزش شناختی- رفتاری برای گروه اول و 8 جلسه آموزش درمان فراشناختی برگرفته از طرح درمانی ولز برای گروه آزمایشی دوم برگزار گردید و بر روی گروه کنترل هیچ مداخله ای صورت نگرفت. در پایان از هر سه گروه پس آزمون به عمل آمد. ابزار اندازه گیری در این پژوهش، پرسشنامه پرخاشگری باس و پری بود.یافته های حاصل از تحلیل کوواریانس نشان داد که بین نمرات پرخاشگری پس آزمون دو گروه آزمایشی و کنترل تفاوت معناداری وجود دارد(05/0P< ). همچنین نتایج آزمون مقایسه های چندگانه بونفرونی نشان داد که بین میزان اثربخشی دو روش در کاهش پرخاشگری تفاوت معنادار وجود دارد و درمان شناختی – رفتاری موثر تر واقع شده است (05/0P< ). نتایج این پژوهش نشان داد که درمان فراشناختی و شناختی و رفتاری می توانند به عنوان درمان موثری در کاهش سطح پرخاشگری دانش آموزان به کار برده شود.کلیدواژه ها
درمان فراشناختی، درمان شناختی، رفتاری، پرخاشگرمقالات مرتبط جدید
- بررسی جامع پتانسیلها و اثرات هوش مصنوعی و ChatGPT در پیشبرد و شکل دهی به فرآیندهای آموزشی مدرن
- بررسی کاربرد هوش مصنوعی در تعاملی سازی محیط یادگیری الکترونیکی
- تحلیلی از نقاط قوت و ضعف هوش مصنوعی در حل مسئله ریاضی
- استفاده از ChatGPT برای بهبود فعالیتهای آزمایشگاهی شیمی
- شخصی سازی آموزش و طراحی آموزشی به واسطه هوش مصنوعی در آموزش عالی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.