پیش بینی چالشهای نظام آموزشی دوره ابتدایی در ده سال آینده و ارائه راهکارهای مناسب

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی علوم انسانی و مطالعات رفتاری
  • کد COI اختصاصی: ICHCONF01_262
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2219
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمانه طاهری زاده

دانشجوی دکتری برنامه ریزی درسی، گروه علوم تربیتی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک

رسول شعبانی

دانشجوی دکتری برنامه ریزی درسی، گروه علوم تربیتی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک

چکیده

نویسنده در این مقاله با استفاده از روش بررسی اسنادی و کتابخانه ای و به شیوه تحلیلی به اهمیت و ضرورت آموزش و پرورش ابتدایی، چالشهای اساسی نظام آموزش ابتدایی در یک دهه آینده در ایران و جهان و ارائه راهکارهایی مختصر برای مواجه با این چالشها پرداخته و در پایان نتیجه گرفته است که آموزش و پرورش ایران خصوصا آموزش ابتدایی با تنگناهای بسیاری روبروست؛ اما باید تنگن اها را فرصت قلمداد کرد و آن ها را با توجه به تجربه های جدید، حل نمود. چالش هایی که نظام آموزشی ابتدایی در آستانه ورود به قرن بیست ویکم با آن ها مواجه است، از حیث شدت و دشواریبی سابقه اند. در عین حال فرصت هایی که برای تقویت همبستگی بین المللی قرار دارند نیز فراوان اند. این نظام آموزشی با حسن استفاده از این فرصت ها باید به مصاف این چالش ها برود. تعلیم و تربیت گرچه نقش اساسی بر عهده دارد، اما نمی توان از آن انتظار معجزه ای برای درمان تمامی دردها داشت. از سوی دیگر،گنج هایی در اختیار نطام آموزش ابتدایی قرار دارد که با اتکاء به این گنج ها می تواند تعلیم و تربیت بهتر و بیشتر و یادگیری بدون وقفه را در سراسر زندگی دانش آموزان جاری سازد. اگر بناست عمارتی از تمدن مادی و معنوی ساخته شود، چهار نوع یادگیری اساسی، ستون های اصلی این عمارت به شمار می آیند. چنانچه نظام آموزش ابتدایی قصد دارد این ستون ها را به شکلی هرچه محکم تر، باثبات تر و انعطاف پذیرتر در برابر تغییرات فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی بسازد؛ می بایست به طور مستمر به دانش آموزان بیاموزد که بدانند، انجام دهند، انسان باشند و با یکدیگر زندگی کنند

کلیدواژه ها

نظام آموزشی، آموزش ابتدایی، چالشهای دوره ابتدایی، دانش آموزان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.