تأثیر گروههای مرجع بر سبک پوشش جوانان مطالعه موردی: دانش آموزان مقطع متوسطه منطقه سنگر

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی علوم انسانی و مطالعات رفتاری
  • کد COI اختصاصی: ICHCONF01_201
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1529
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدمهدی رحمتی

عضو هیات علمی دانشگاه گیلان، گروه علوم اجتماعی

ابراهیم کشاورز

دانشجوی کارشناسی ارشد جامعهشناسی، دانشگاه گیلان

چکیده

در فرایند شکل گیری رفتار، نگرش و کنش افراد در جامعه، عوامل متعددی نقش دارند؛ از جمله مهمترین آنها افراد یا گروههای مرجع هستند که مبنا و معیار داوری و ارزیابی کار کنش گران اجتماعی قرار می گیرند. گروههای مرجع شامل اشخاص و یا گروههایی می باشند که افراد برایتصمیم گیری و ارزیابی رفتارها و نگرش هایشان به آنها اتکا دارند. در دوران حاضر به علت فرایندهای جهانی شدن و گسترش فن آوری هایاطلاعاتی، گروههای مرجع از قلمروهای محلی گذشته، به قلمروهای جهانی تر وارد شدند. در جوامع مدرن نوع لباس افراد از اولین ابزاری است که موجب شناخته شدن و تشخیص هویت آنان می شود و نماد و نشانه ی فرهنگی و اجتماعی محسوب می شود. مقاله حاضر به دنبال تاثیر گروههای مرجع به عنوان عامل هویت ساز افراد بر سبک های مختلف پوشش جوانان می باشد. این تحقیق با رویکرد های جامعه شناسی و روانشناسیاجتماعی به موضوع گروههای مرجع و سبک پوشش پرداخته و با روش توصیفی – پیمایشی در یک نمونه 252 نفری از میان دانش آموزان دختر وپسر دبیرستانی شهر سنگر انجام گرفته است. روش نمونه گیری از نوع خوشه ای چند مرحله ای بوده است و اطلاعات از طریق پرسشنامه جمع آوری شده است. نتایج تحقیق نشان می دهد که در جوامع کنونی معیارهای پوششی کارکردهای اولیه خود را از دست داده و در عصر مدرن معانی فرهنگی و تمایز بخشی پیدا کرده است. همچنین بررسی روابط متغیرها نشان می دهد که پسران به طور معنا داری در زمینه سبک پوشش مدرن متاثر از گروههای غیر عضویتی می باشد، در مقابل دختران گرایش بیشتری به گروههای عضویتی دارند

کلیدواژه ها

گروه مرجع، سبک پوشش، سرمایه فرهنگی، هویت اجتماعی، جوانان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.