مقایسه اثر بخشی آموزش غنی سازی زندگی زناشویی و مدیریت خشم بر رضایتمندی زناشویی و سازگاری خانوادگی زنان متاهل
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی علوم انسانی و مطالعات رفتاری
- کد COI اختصاصی: ICHCONF01_164
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 927
نویسندگان
کارشناس ارشد روانشناسی عمومی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن
استادیار گروه روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن
دانشیار گروه روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن
چکیده
رضایت زناشویی و سازگاری خانوادگی از جنبه های بسیار مهم در یک رابطه زناشویی هستند که می تواند بوسیله روش های مداخله ای مختلف تحت تاثیر قرار گیرد .هدف از پژوهش حاضرمقایسه اثر بخشی آموزش غنی سازی زندگی زناشویی و مدیریت خشم بر رضایتمندی زناشویی و سازگاریخانوادگی زنان متاهل 22 تا 24 ساله بوده است. این تحقیق از نوع آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون دو گروهی با گروه کنترل است. با استفادهاز روش تصادفی ساده پس از غربالگری، تعداد 2٤ نفر از زنان متاهل 22 تا 24 ساله در سه گروه به صورت تصادفی جایگزین شدند. گروه اول آموزشغنی سازی زندگی زناشویی و گروه دوم آموزش مدیریت خشم دریافت کردند و گروه کنترل مداخله ای دریافت نکردند. ابزارهای پژوهش عبارت بودند از پرسشنامه سازگاری اجتماعی بل فرم بزرگسالان و پرسشنامه رضایتمندی زناشویی انریچ. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روشهای آمار توصیفی و آمار استنباطی تحلیل کوواریانس چند متغیره استفاده شد. نتایج نشان داد که متغیرهای مستقل به طور معناداری در یک متغیر ترکیبی توانسته استموجب افزایش سازگاری خانوادگی و رضایتمندی زناشویی گردد. همچنین آموزش غنی سازی زندگی زناشویی بیش از آموزش مدیریت خشم بر افزایش رضایتمندی زناشویی و سازگاری خانوادگی مؤثر بوده استکلیدواژه ها
غنی سازی زندگی زناشویی،مدیریت خشم،رضایتمندی زناشویی،سازگاری خانوادگیمقالات مرتبط جدید
- بررسی روش های بهبود اختلال یادگیری ریاضی در دانش آموزان ابتدایی
- اثربخشی یادگیری مشارکتی بر خودشکوفایی و مهارت اجتماعی دانش آموزان پسرکلاس سوم دبستان شهرستان مینودشت
- جایگاه ویژه انشاء نویسی در مقطع ابتدایی
- مراحل نگارش مقاله علمی
- بررسی تاثیر مفهوم شادی و خوشبختی در دیدگاه اسلام و روانشاسی مثبت گرا و راهکار های آن در آموزش کودکان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.