بررسی مقایسه ای مهارتهای مقابله ای و صمیمت زناشویی در زنان مبتلا به سرطان و زنان سالم شهر ایلام

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی علوم انسانی و مطالعات رفتاری
  • کد COI اختصاصی: ICHCONF01_099
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 702
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهتاب قاسمی

دانشجوی کارشناسی ارشد، رشته روان شناسی بالینی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات ایلام. ایران

جهانشاه محمدزاده

دکتری روان شناسی، عضو هیات علمی گروه روان شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات ایلام. ایران

چکیده

زمینه و هدف: وجود بیماری سزطان با استرس های فیزیکی، اقتصادی، روانشناختی و اجتماعی همراه است و به نوعی تمام جنبه های زندگی فرد را تحت تاثیر قرار می دهد، نظر به اهیمت این مساله پژوهش حاضر با هدف بررسی بررسی مقایسه ای مهارت های مقابله ای و صمیمت زناشویی در زنان مبتلا به سرطان و زنان سالم شهر ایلام در سال 1392 صورت گرفته است مواد و روش ها: مطالعه حاضر از نوع مقایسه ای و به صورت مقطعی بود، جامعه آماری را زنان مبتلا به بیماری سرطان و زنان سالم تشکیل می داند که به صورت هدفمند تعداد(30 نفر بیمار) و بصورت تصادفی نیز 30 نفر از زنان سالم(مجموعا 60 نفر) انتخاب گردید، ابزار اندازه گیری تحقیق، مقیاس-های مهارت های مقابله ای لازاروس(1994) و نیازهای صمیمت باگاروزی(2001) بود، تجزیه و تحلیل اطلاعات با برنامه spss20 و آزمون t مستقل صورت گرفت یافته ها: نتایج آزمون t مستقل نشان داد که در دو مولفه سبک های مقابله ای مساله مدار و هیجان مدار با توجه به آماره آزمون میان دو گروه زنان بیمار و سالم تفاوت معناداری وجود دارد. همچنین با 95 درصد اطمینان و با مقدار (82/2t=)و در سطح معنی داری (06/0) نشان می دهد که در متغیر صمیمت زناشویی ، میان دو گروه تفاوت معنادار وجود دارد. نتیجه گیری: براساس نتایج حاصل از این پژوهش زنان مبتلا به سرطان نه تنها فشار روانی بیشتری نسبت به زنان سالم در طول زندگی تحمل می‏کنند، بلکه، نوع و شدت بیماری بر نحوه مقابله آنها با شرایط مختلف زندگی را نیز تحت تاثیر قرار داده که ممکن است سبب باعث پایین آمدن صمیمت زناشویی در این‏ افراد ‏شود. در این راستا آموزش هایی در قالب مطالعات اثربخشی جهت افزایش مهارت مقابله با شرایط موجود می تواند راهکاری مناسب باشد.

کلیدواژه ها

صمیمت زناشویی، سرطان، زنان سالم، مهارت های مقابله ای، مقابله هیجان مدار، مقابله مساله مدار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.