مقایسه ی واکنشهای هیجانی در افرادمعتاد و بهنجار

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی علوم انسانی و مطالعات رفتاری
  • کد COI اختصاصی: ICHCONF01_084
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 663
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیرحسین احمدی

مدرس دانشگاه، روان درمانگر اعتیاد، مشاور آموزش و پرورش - کارشناس ارشد روان شناسی عمومی - روانشناسی دانشگاه پیام نور

محمدصادق صفوت

مدرس دانشگاه- عضو کمسیون تخصصی پزشک قانونی- مسئول فنی مرکز درمان و بازتوانی اعتیاد صفوت- دکترای حرفه ای - پزشکی

علی صداقت

مدرس دانشگاه - کارشناس ارشد روان شناسی عمومی - روانشناسی – دانشگاه پیام نور

ایمان نصیری

مدرس دانشگاه- دکترای حرفه ای پزشکی، مسئول فنی مرکز درمان و بازتوانی اعتیاد–– پزشکی

چکیده

مقدمه : سوء مصرف مواد پدیده ای است که آسیب های فراوان جسمی ، روانی ، اجتماعی، خانوادگی ، اقتصادی و فرهنگی را به دنبال دارد به طوری که شخص مبتلا را دچار افت جدی در کنش های فردی و اجتماعی می کند .هدف : این مطالعه با هدف مقایسه ی واکنشهای هیجانی در افراد معتادو بهنجار شهر داراب انجام شده است . روش کار : این پژوهش یک پژوهش مقطعی ، از نوع توصیفی ، مقایسه ای می باشد . نمونه ها شامل 05 نفر افراد معتاد و 05 نفر افراد بهنجار بودند که افراد معتاد به شیوه نمونه گیری تصادفی ساده از مرکز درمان و بازتوانی اعتیاد صفوت در شهر داراب که تحت نظارت سازمان بهزیستی می باشدانتخاب شدند . افرادعادی هم به صورت نمونه گیری در دسترس از همان شهر انتخاب واز لحاظ سن و جنس و سطح تحصیلات با افراد معتاد همتاسازی شدند . آنگاه آزمودنی ها پرسشنامه (DASS21) سوالی )لاویبوند ، لاویبوند ، 5990 ( را تکمیل نمودند ، سپس داده هابا t مستقل تحلیل شدند.نتایج : یافته ها نشان داد بین نمره های افسردگی ، اضطراب و فشار روانی افراد معتاد و بهنجار تفاوت معناداری وجود دارد به طوری که معتادان به مواد مخدر از افسردگی ، اضطراب و فشار روانی بالا تری نسبت به گروه عادی برخوردار بودند .نتیجه گیری : سوء مصرف مواد سلامت جسمانی و روانی افراد را به خطر می اندازد و افراد با افسردگی ، اضطراب و فشار روانی بالا به احتمال بیشتری دچار اعتیاد می شوند

کلیدواژه ها

اعتیاد ، افسردگی ، اضطراب ، فشار روانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.