نقش باورهای غیرمنطقی در پیش بینی اعتیاد به کار مدیران دبیرستان

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی علوم انسانی و مطالعات رفتاری
  • کد COI اختصاصی: ICHCONF01_037
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1070
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم محمودی

کارشناس ارشد مشاوره گرایش مدرسه، گروه روانشانسی و مشاوره، دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه رازی،

علیرضا رشیدی

استادیار، دکتری فلسفه تعلیم و تربیت، گروه روانشانسی و مشاوره، دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه رازی،

آسیه مرادی

استادیار، دکتری روانشناسی تربیتی، گروه روانشانسی و مشاوره، دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه رازی،

چکیده

هدف از پژوهش حاضر بررسی نقش عامل پیشایندی باورهای غیرمنطقی در پیش بینی اعتیاد به کار مدیران دبیرستان است.جامعه ی آماری شامل تمامی مدیران دبیرستان های سه ناحیه شهرکرمانشاه در دوره متوسطه اول و دوم است که درسال تحصیلی 93-92 مشغول به کارندکه تعداد 155 نفر از آن ها به روش تصادفی ساده به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار اصلی جمع آوری داده ها پرسشنامه است که به این منظور از پرسشنامه باورهای غیرمنطقی جونز(1969) و اعتیاد به کار اسپنس و رابینز(1992) استفاده شده است. به منظورتحلیل داده ها علاوه برآمارتوصیفی(میانگین و انحراف استاندارد) ازآماراستنباطی(ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون همزمان و آزمونt) استفاده شده است. نتایج نهایی حاکی از آن است که بین باورهای غیرمنطقی نیاز به تأیید دیگران، انتظار بالا از خود، نگرانی زیاد توأم با اضطراب و کمال گرایی با اعتیاد به کار رابطه معنادار مثبتی وجود دارد. نتایج همچنین نشان می دهد که بین باورهای غیرمنطقی با اعتیاد به کار رابطه رگرسیون چندگانه وجود دارد و در این میان مؤلفه های کمال گرایی و انتظار بالا از خود، بیشترین سهم را در پیش بینی اعتیاد به کار به خود اختصاص داده اند. از میان متغیرهای جمعیت شناختی سن و سابقه ی کار، رابطه ی معنادار منفی بین سن با اعتیاد به کار وجود دارد. نتایج آزمونt حاکی از آن است که بین زنان و مردان از نظر اعتیاد به کار تفاوت معناداری وجود ندارد. از نتایج این پژوهش و مطالعات مشابه می توان در مباحث سازمان دهی نیروی انسانی در مدارس و سازمان های دیگر، طراحی مداخلات پیشگیرانه و درمانی برای کارکنان در معرض خطر اعتیادشغلی، افزایش کیفیت و بهره دهی نظام های آموزشی همچون مدارس استفاده کرد.

کلیدواژه ها

باورهای غیرمنطقی، اعتیاد به کار، نیاز به تأیید دیگران، انتظار بالا از خود، نگرانی زیاد توأم با اضطراب، کمال گرایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.