طراحی سیستم نگهداری گالری معدن زغالسنگ با استفاده از لتیس

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین کنگره ملی ذغال سنگ ایران
  • کد COI اختصاصی: IRANCOAL02_030
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1677
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آزاده آگاه

استادیار دانشگاه صنعتی اراک، دانشکده مهندسی معدن،

حسنیه نظری

دانشجوی کارشناس ارشد اکتشاف معدن، دانشگاه صنعتی اراک،

چکیده

سیستم های نگهداری در ابتدا به صورت چوبی طراحی و اجرا می شدند که با گذشت زمان و به دلایل مختلف از جمله تغییر مقاومت چوب درامتدادهای مختلف ، قابلیت جذب و تبخیر آب و در نتیجه انبساط و انقباض جای خود را به قاب های فولادی دادند. امروزه برای طراحیسیستم های نگهداری این نوع از حفریات زیرزمینی، نیروهای اعمالی در حدی بزرگ می باشند که سیستم های نگهداری معمول)پروفیل هایفولادی( جواب گوی این نیروها نمی باشند، لذا تصمیم گرفته شد به منظور پایداری این فضاها از سیستم های نگهداری لتیس استفاده شود. به طور معمول لتیس ها به صورت 3 یا 4 میله ای طراحی و اجرا می شوند. لتیس ها ترکیبی از آرماتور و بتن می باشند که این ترکیب می تواند نیروهای بزرگتری را کنترل نماید. از مزایای سیستم های نگهداری بتن مسلح می توان به بالا بودن مقاومت فشاری، مقاومت در برابر آتش، داشتن عمر زیادو قرار نگرفتن تحت تاثیر شرایط محیطی اشاره کرد. به منظور طراحی لتیس در ابتدا مقطع تونل معدن پروژه ۵ طبس با استفاده از نرم افزارعددی شبیه سازی شد در ادامه پس از تحلیل نرم افزار و گرفتن خروجی به طراحی لتیس با از نرم افزار PCACOL پرداخته شد. لازم به ذکر است طراحی لتیس براساس آیین نامه آبا صورت پذیرفته است. اصل روشهای تحلیلی عددی تقسیم سازه به قطعات کوچکی به نام المان می- باشد که رفتار مواد در هر المان ثابت و مشخص در نظر گرفته میشود. ارتباط المانها از طریق گرههای محصور کننده آنها برقرار میشود، و المانها بوسیله این گرههای محصور کننده تعریف میشود

کلیدواژه ها

سیستم نگهداری، زغالسنگ، لتیس، مدل سازی عددی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.