پیش بینی مصرف میلگردهای فولادی با استفاده از رگرسیون چندمتغیره

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: اولین کنفرانس داده کاوی ایران
  • کد COI اختصاصی: IDMC01_076
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2098
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احسان برهان

مهندسی صنایع،دانشگاه صنعتی امیرکبیر

حسین اسلامی

دانشجوی فوق لیسانس مهندسی صنایع، دانشگاه NUS سنگاپور

جمال شهرابی

دکترای مهندسی صنایع، عضو هیات علمی دانشکده مهندسی صنایع دانشگاه صنع

چکیده

داتش داده کاوی دارای ابزارهای قدرتمندی است که با بکارگیری این ابزارها و با استفاده از داده های آماری به استخراج دانشی جدید می پردازد که می تواند اطلاعات و الگوهای بسیار مفیدی را در اختیار ما قرار دهد . یکی از پرکاربردترین تکنیکهای داده کاوی آنالیزهای چندمتغیره می باشد . تحلیل رگرسیون چندمتغیره که خود یکی از مهمترین تکنیکهای آنالیزچندمتغیره محسوب می شود به کشف رابطه تاثیر همزمان متغیرهای وابسته بر روی متغیر مستقل می پردازد . برای انجام تحلیل رگرسیون، ابتدا لازم است متغیر وابسته و متغیرهای مستقل شناسایی گردد . صنعت فولاد یکی از کلیدی ترین صنایع کشور می باشد که در سالهای اخیر گسترش و توسعه آن یکی از اهداف دولت بوده است . در این راستا پیش بینی بازار مصرف آینده یکی از نیازهای برنامه ریزی تولید و توسعه صنعت فولاد می باشد که با توجه به تعدد عوامل تاثیرگذار بر میزان مصرف، این امر جز با بهره گیری از آنالیزهای چندمتغیره امکان پذیر نمی باشد . در این تحقیق با استفاده از تحلیل رگرسیون رابطه موجود بین فاکتورهای تاثیرگذار بر بازار میلگرد و میزان مصرف آن کشف گردید که با استفاده از آن رابطه و جایگذاری مقادیر متغیرهای مستقل در هر سال می توان میزان تقاضای میلگرد را در آن سال برآورد کرد . کاربرد دیگر این رابطه در امر کنترل می باشد، یعنی با در دست داشتن مقدار مطلوب تقاضای میلگرد، می توان میزان هر کدام از متغیرهای مستقل را تعیین کرد و شرایط فعلی را با شرایط مطلوب مقایسه نمود

کلیدواژه ها

داده کاوی، آنالیز چند متغیره، تحلیل رگرسیون، متغیرهای مستقل و و ابسته

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.