مدل مارکوف ترکیبی برای پیش بینی رفتار پیمایشی کاربر در وب

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: اولین کنفرانس داده کاوی ایران
  • کد COI اختصاصی: IDMC01_072
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 5445
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهره کاظمی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی نرمافزار، دانشکده مهندسی کامپیوتر، دا

میثم قادریان

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی نرمافزار، دانشکده مهندسی کامپیوتر، دا

احمد عبدالله زاده

دانشیار دانشکده مهندسی کامپیوتر، دانشگاه صنعتی امیرکبیر

چکیده

در سالهای اخیر مسئله مدل کردن و پیش بینی رفتار پیمایشی کاربر بر روی سایت های اینترنتی به دلیل رشد سریع وب جهانی توجه بسیاری از محققان را بخود جلب کرده است . مدل های مارکوف بصورت گسترده ای برای بررسی فرایندهای تصادفی مورد استفاده قرار گرفته اند و در زمینه مدل کردن و پیش بینی رفتار پیمایشی کاربر در سایت های اینترنتی کاربردهای فراوانی دارند . مدل های مارکوف با مرتبه پایینتر عموماً دقت کمتری برای پیش بینی رفتار پیمایشی کاربر دارند و بدین دلیل بیشتر از مدل های مارکوف با مرتبه بالاتر استفاده می شود . اما مدل های مارکوف مرتبه بالاتر محدویت هایی نیز دارند از جمله پیچیدگی بالا ( تعداد حالت های زیاد ) ، پوشش کمتر و حتی گاهی دقت پیشبینی پایینتر . یک روش ساده برای غلبه بر برخی از این مشکلات بکارگیری مرتبههای مختلف مدل مارکوف و استفاده از همه آنها در فاز پیشبینی است . اما این روش پیچیدگی را افزایش میدهد . برای حل این مشکل در این مقاله تکنیکی ارائه میشود که مدلهای مارکوف با مرتبههای متفاوت را به گونهای با هم ترکیب کرده که از پیچیدگی پایینتری برخوردار است و در عین حال پوشش و دقت پیشبینیای که با استفاده از همه مرتبههای مدل مارکوف بدست می آمد را حفظ می کند . در واقع در این تکنیک بسیاری از حالت های متعلق به مرتبههای متفاوت مدل مارکوف بدون تاثیر بر کارایی کلی حذف می شوند . برای هرس کردن حالتها از همه مرتبه های مدل مارکوف از خطای مربوط به هر حالت استفاده شده است . برای تخمین زدن خطای مربوط به هر حالت از یک مجموعه اعتبار سنجی استفاده کرده ایم و یک حالت از مرتبه بالاتر در صورتی هرس می شود که میزان خطای مربوط به آن در مقایسه با میزان خطای حالت های مشابه از مرتبه های پایینتر بیشتر باشد .

کلیدواژه ها

وب جهانی، وب کاوی، مدل مارکوف، پیش بینی رفتار کاربر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.