طبقهبندی تصاویر فراطیفی به وسیله ی ترکیب روش ماشینهای بردار پشتیبان و مؤلفههای مستقل مقید

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین همایش ملی مهندسی برق و کامپیوتر در شمال کشور
  • کد COI اختصاصی: NCECN01_121
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 491
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زینب محمدی فرد

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر.

پیمان پارسا

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر.

علی رفیعی

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد کازرون

چکیده

این پژوهش شامل یک روش ترکیبی، جهت طبقه بندی نظارت شده تصاویر سنجش از دور فرا طیفی می باشد. در طبقه بندی نظارت شده ، به اطلاعات اولیه از صحنه تصویر برداری همچون تعداد و نوع کلاس های حاضر به عنوان داده های آموزشی برای آموزش طبقه بندی کننده نیاز است. در روش پیشنهادی، با ترکیب فرآیند جداسازی طیفی و طبقه بندی نظارت شده ، نیاز به داشتن اطلاعات اولیه مرتفع می گردد. در این مقاله از روش تحلیل مؤلفه های مستقل مقید جهت جداسازی طیفی استفاده شده است. پس از استخراج مشخصه طیفی و فراوانی عناصرخالص موجود در صحنه، خالص ترین پیکسل ها از نقشه فراوانی هر عنصرخالص به عنوان داده آموزشی برگزیده می شوند. در مرحله بعد به منظور تهیه یک نقشه از پراکندگی فضایی این پدیده ها از روش طبقه بندی نظارت شده و الگوریتم طبقه بندی کننده ماشین بردار پشتیبان استفاده می شود. برای ارزیابی کارایی و دقت روش پیشنهادی دراین پژوهش، الگوریتم توسعه یافته بر روی پایگاه داده سالیناس مربوط به سنجنده آویریس مورد بررسی قرار گرفته است. دقت کلی و ضریب کاپا طبقه بندی روش پیشنهادی به ترتیب % 04/98 و % 65/97 است که درمقایسه با روش های مرسوم طبقه بندی نظارت شده بهتر هستند. روش پیشنهادی دارای دو مزیت است: نخست نیاز به داده های آموزشی از طریق فرآیند جدا سازی طیفی به صورت خود کار برطرف گردیده است، دوم آنکه گزینش بهترین داده ها جهت آموزش طبقه بندی کننده با داشتن ماتریس فراوانی عناصر خالص نتایج بهتری به دست می دهد.

کلیدواژه ها

تصاویر فراطیفی، ماشین های بردار پشتیبان، مؤلفه های مستقل مقید، دقت کلی، ضریب کاپا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.