مقایسه عملکرد شبکه های عصبی مصنوعی مختلف در فشرده سازی تصویر دیجیتال

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین همایش ملی مهندسی برق و کامپیوتر در شمال کشور
  • کد COI اختصاصی: NCECN01_103
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 630
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین ابراهیم پورکومله

استادیارگروه کامپیوتر دانشگاه کاشان

سودابه پورذاکرعربانی

دانشجوی دکترای کامپیوتر دانشگاه کاشان

چکیده

تصاویر دیجیتال نیاز به مقدار بزرگی حافظه برای ذخیره سازی دارند. بنابراین انتقال یک تصویر از یک کامپیوتر به یک کامپیوتر دیگر می تواند بسیار زمان بر باشد با استفاده از تکنیک های فشرده سازی این امکان وجود دارد که بخشی از اطلاعات در تصویر را کاهش دهیم تا به حافظه و زمان انتقال کمتری نیاز داشته باشد . شبکه های عصبی مصنوعی می تواند به منظور فشرده سازی تصویر استفاده شود . از یک جنبه شبکه های عصبی مصنوعی در کمی سازی برداری تصویر می تواند کاربرد داشته باشد و از طرف دیگر شبکه های عصبی مصنوعی برای فشرده سازی تصویر می تواند بسیار موثر باشد . وقابل مقایسه با روش های سنتی فشرده سازی می باشد در این مقاله روی معماریهای مختلف شبکه های عصبی مصنوعی برای فشرده سازی تصویر بحث می شود معماریهای ارائه شده در این مقاله عبارتند از :کوهنن خودسازمان ده (KSOM) وطرح خود سازمان ده سلسله مراتبی(HSOM) و شبکه های پس انتشار (BPN) و شبکه های پس انتشار سلسله مراتبی (HBPN) و شبکه های پس انتشار تطبیقی (ABPN) . معماری این شبکه ها و عملکرد آنها بیان شده و با یکدیگر مقایسه شده است .

کلیدواژه ها

شبکه عصبی کوهنن خودسازمان ده ، شبکه خودسازمان ده سلسله مراتبی ، شبکه های پس انتشار، شبکه پس انتشار سلسله مراتبی ، شبکه پس انتشار تطبیقی ،فشرده سازی تصویر ، کمی سازی برداری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.