طراحی آپ امپ به منظور افزایش پایداری در تکنولوژی32CMOS نانو

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین همایش ملی مهندسی برق و کامپیوتر در شمال کشور
  • کد COI اختصاصی: NCECN01_084
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 679
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهوش زری میدانی

کارشناس ارشد الکترونیک، جهاد دانشگاهی اهواز.

چکیده

آپ امپ ها در کارهای تحقیقاتی و صنعتی کاربردهای بسیاری دارند. همانطور که در مدارهای منطقی، گیت های NAND وNOR سنگ بنای تمام مدارهای دیجیتال هستند، می توان آپ امپ ها را سنگ بنای اکثر مدارهای آنالوگ دانست. با توجه به اینکه در سیستم های فیدبکی حد فاز ،حد بهره و پهنای باند از پارامتر های مهم و مورد بحث بوده ودر حال حاضر این پارامتر ها مشکلاتی برای سیستم های موجود ایجاد نموده اند، برای جبران این مشکلات می توان از جبران کننده در مدارات فیدبک تقویت کننده های عملیاتی استفاده کرد. در این روش ابتدا یک مدل مناسب از تقویت کننده های عملیاتی به دست آورده و سپس صفر ها و قطبهای این تقویت کننده را از روی مدل بدست آمده مشخص کرده و سپس براساس محاسبه پهنای باند ، حد فاز، حد بهره، صفر و قطب مناسب را جهت ایجاد پهنای باند بهتر و افزایش حد فاز با این سیستم مدل سازی می شود. با توجه به صفرها و قطبهای به دست آمده یک مدل مناسب برای جبران کننده به وجود آورده و به تقویت کننده عملیاتی اضافه می گردد. در این مقاله، یک تقویت کننده عملیاتی با استفاده از پروسه nm32CMOS ، ارائه و شبیه سازی شده است. این تقویت کننده با استفاده از منبع تغذیه 9/0 ولت کار می کند و مناسب جهت استفاده در کاربردهای با ولتاژ کم است. سپس با بررسی شبیه سازی های صورت گرفته دیده می شود این آپ امپ از پایداری خوبی برخوردار بوده و دارای حاشیه فاز 67 درجه و فرکانس بهره واحد 11 گیگا هرتز است. همچنین زمان نشست در این آپ امپ در حدود 80 پیکو ثانیه و نویز در حدود µs25 به دست می آید.

کلیدواژه ها

پایداری، تقویت کنند های عملیاتی، جبران سازی آپ امپ، حاشیه فاز، فرکانس بهره واحد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.