طراحی واحد فرستنده دیجیتال مبتنی بر مدولاسیونOOK

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین همایش ملی مهندسی برق و کامپیوتر در شمال کشور
  • کد COI اختصاصی: NCECN01_058
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1066
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیده شیرین صابرحسینی

موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی آیندگان تنکابن

سمانه سیف اللهی

موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی آیندگان تنکابن

ندا مغربی

آموزشکده فنی حرفه ای سما، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن

چکیده

در این مقاله یک واحد فرستنده دیجیتال جدید طراحی و پیاده سازی شده است. در بعضی از کاربردها نیاز است که علاوه بر سیگنال داده، برای همزمانی اطلاعات بین فرستنده و گیرنده، پالس ساعت نیز ارسال شود. از طرف دیگر، استفاده از یک خط در ارسال اطلاعات بدلیل همزمانی در ارسال داده و پالس، موجب از دست نرفتن اطلاعات می شود. که چنین شرایطی امکان بازیابی پالس ساعت در سمت گیرنده را نیز بوجود می آورد. برای این منظور، قبل از مدوله و ارسال اطلاعات نیاز به کدگذاری داده و پالس ساعت است. در این مقاله از روش کدگذاری منچستر منطبق بر گیت منطقی XOR استفاده شده است. مزیت این روش عدم حضور مولفه DC است. بعد از فرایند کدگذاری، در خط ارسال از مدولاسیون OOK استفاده شده است؛ این روش مدولاسیون، به دلیل صفر بودن توان مصرفی در نیم سیکل و سادگی پیاده سازی، به نسبت سایر روش های مدولاسیون در اولویت قرار دارد. برای پیاده سازی این مدولاسیون، از یک نوسان ساز حلقه ای مبتنی بر گیت های منطقی استفاده شده است؛ که تعداد گیت های منطقی مورد استفاده، با توجه به محدوده فرکانسی سیگنال ارسالی تعیین می شوند. ایده استفاده از یک نوسان ساز با قابلیت روشن و خاموش شدن برای پیاده سازی این مدولاسیون، عامل اصلی سهولت و سادگی این مدولاسیون شده است.در این مقاله، کلیه شبیه سازی ها با استفاده از نرم افزار HSPICE در تکنولوژی AMI 0.5 µm 3M2P CMOS و در شرایط نوعی عملکردشان انجام گرفته است. در مرحله بعد جانمایی واحد فرستنده نیز توسط نرم افزار L-Edit و در همان تکنولوژی انجام شده است.

کلیدواژه ها

فرستنده دیجیتال، کدگذاری داده و پالس، کدگذار منچستر، مدولاسیون OOK، نوسان ساز حلقه ای

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.