کوه الوند ذخیره گاه گیاهان دارویی
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: اولین همایش ملی گیاهان دارویی،طب سنتی و کشاورزی ارگانیک
- کد COI اختصاصی: HBHEAITH01_343
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2413
نویسندگان
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان، ایران
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان، ایران
کارشناس ارشد مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان، ایران
چکیده
کوه الوند در استان همدان که بلندترین نقطه استان می باشد یکی از ذخیره گاه های ارزشمند در زمینه گیاهان دارویی و گیاهان مولد محصولات فرعی می باشد که متأسفانه در سالیان اخیر به دلایل مختلف شاهد تخریب های شدید در این عرصه باارزش بوده ایم. در این راستا جهت معرفی پتانسیل های بالقوه و بالفعل این منطقه و توجه زیست محیطی بیشتر به این ناحیه اقدام بهجمع آوری و شناسایی گیاهان دارویی در این منطقه گردید. نتایج حاصل از این مطالعه منجر به شناسایی و معرفی 124 گونهگیاه دارویی از 93 جنس و 40 خانواده گردید که بیشترین تعداد گونه های دارویی به ترتیب متعلق به خانواده های Lamiaceae؛ (24 گونه)، Asteraceae؛ (14 گونه)، Rosaceae؛ (9 گونه)، Papilionaceae؛ (8 گونه)، Apiaceae؛ (8 گونه)، Brassicaceae؛ (6 گونه) و Polygonaceae؛ (4 گونه) می باشد. در این مقاله 29 گونه از گونه های دارویی منطقه مورد مطالعه که دارای کاربردهای محلی وبومی ویژه می باشند و در منابع دارویی به آن ها اشاره نشده است و یا کمتر موردتوجه بوده اند و همچنین 19 گونه دارویی که در سطح وسیعی توسط افراد محلی، مورد بهره برداری قرار می گیرند، معرفیمی شوند. در این تحقیق شکل زیستی و طبقه بندی حفاظتی گیاهان دارویی منطقه مورد بررسی بر اساس معیارهای سازمان بین المللی حفاظت از طبیعت و منابع طبیعی (IUCN) تعیین و ارائه گردید. این مطالعه نشان داد که درمنطقه فوق 16 گونه گیاه دارویی نادر یا تهدید شده وجود دارد. در نهایت گونه های همراه تعدادی از گیاهان دارویی منطقه مورد مطالعه معرفی گردید.کلیدواژه ها
کوه الوند، گیاهان دارویی، گیاهان همراه، نادر، سازمان بین المللی حفاظت از طبیعت ومنابع طبیعیمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.