تأثیر دو نوع هورمون سیتوکنین بر روی سبزینگی و کشت بافت نمونه برگی ارکیده فالائنوپسیس

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین همایش ملی گیاهان دارویی،طب سنتی و کشاورزی ارگانیک
  • کد COI اختصاصی: HBHEAITH01_322
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1320
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعیده احمدی یکتا

دانشجو، دانشگاه تربیت مدرس تهران

نورالله احمدی

استادیار، دانشگاه تربیت مدرس تهران

عباس یداللهی

استادیار، دانشگاه تربیت مدرس تهران

چکیده

گل های ارکیده از خانواده orchidaceae از بازارپسندترین و ارزشمندترین گل ها بوده که به صورت شاخه بریده و گلدانی می باشند. تکثیر ارکیده از طریق بذر طولانی و نیاز به وسایل آزمایشاهی و کاشت بذر بر روی محیط مصنوعی آگار یا ژلور است و به دلیل تفرق صفات، مناسب برای کار تجاری نمی باشد. امروزه برای کشت تجاری و به دست آوردن گیاهان یکدست از کشت بافت رویشی ارکیده استفاده می شود. در این آزمایش ما از برگ ا رکیده برای کشت استفاده نموده. نمونههای برگ را پس از ضد عفونی در 2 محیط کشت MS و Orchimax همراه با تیمارهای سیتوکنینی TDZ= 0-1-1.5-2-2.5mm و BAP= 0-1-1.5 2-2.5mm قرار داده بر اساس شواهد به دست آمده بهترین محیط کشت برای کشت بافت برگ ارکیده فالائنوپسیس، محیط کشت Orchimax و تیمار TDZ=1.5mm می باشد که بالاترین شاخص کیفیت را دارا است.

کلیدواژه ها

ریزازدیادی، ارکیده، محیط کشت، ms، هورمون سیتوکنینی، orchimax، کشت برگ

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.