بررسی و راهکاری مبارزه با آفت سفید بالک در مزارع

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین همایش ملی گیاهان دارویی،طب سنتی و کشاورزی ارگانیک
  • کد COI اختصاصی: HBHEAITH01_179
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2506
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد شعبانی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته حشره شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار

سیدحیدر موسوی انزابی

استادیار گروه حشره شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار

ژینوس رستگار

استادیار گروه حشره شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار

چکیده

سفید بالک گلخانه یکی از مهم ترین آفات گلخانه خیار و همچنین سایر محصولات زراعی، صیفی و گلخانه ای در اکثر مناطق جهان بویژه در نواحی گرم، معتدله و خشک دنیا می باشد. این آفت امروزه در تمام طول سال بزرگ ترین معضل گلخانه ها و مزارع صیفی جات ایران می باشد. این آ فت با تغذیه از شیره گیاهی و انتقال برخی از بیماری های ویروسی، خسارت قابل توجهی را وارد می نماید. سفید بالک گلخانه در حال حاضر بیش از 5000 میزبان گیاهی دارد. حشرات ماده و مراحل نابالغ این آفت، با تغذیه از شیره آوندهای آبکش گیاهان میزبان و ترشح عسلک روی طیف وسیعی از گیاهان زراعی، زینیت، مرتعی و درختان مثمر غیر مثمر خسارات ایجاد می نماید. این آفت بدلیل خسارات بالایی که در گلخانه ها و همچنین در محیط های باز مناطق گرمسیری نظیر بوشهر ا یجاد می کند کنترل آن همواره مور توجه کشاورزان بوده است. در طول فصل زراعی گلخانه های آلوده خیار به دفعات مورد سم پاشی قرار می گیرد. این حشره در اکثر نقاط جهان نسبت به سموم رایج مقاومت نشان داده است به همین دلیل روش های دیگر کنترل از جمله رفتاری و بیولوژیکی در اکثر مناطق د نیا مورد توجه قرار گرفته است. لزوم کنترل آفات در تولید محصولات کشاورزی به منظور کاهش جمعیت آفات زیر سطح آستانه اقتصادی، ضرورت افزایش اطلاعات در مورد آ لودگی های محیطی آفت کش های شیمیایی را بیش از پیش ضروری می کند. بنابر آمارهای موجود حدود یک سوم محصولات کشاورزی در کشورهای در حال توسعه در فرایندهای مختلف کاشت، داشت و انبارداری توسط آفات از بین می روند. کنترل بیولوژیک می تواند در راستای اهداف مدیریت جامع آفات، تأثیر بسزایی در حفظ تنوع زیستی، پایداری اکوسیستم و سلامت مواد غذایی داشته باشد.

کلیدواژه ها

سفید بالک، کارتهای رنگی چسبنده، روش های مبارزه، کنترل بیولوژیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.