تأثیر عصاره های الکلی مرزه خوزستانی و آویشن شیرازی بر پارامترهای خونی و سیستم ایمنی جوجه های گوشتی تحت استرس حمل و نقل
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: اولین همایش ملی گیاهان دارویی،طب سنتی و کشاورزی ارگانیک
- کد COI اختصاصی: HBHEAITH01_177
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1024
نویسندگان
مدرس دانشگاه پیام نور واحد گوهردشت
استادیار گروه علوم دامی، دانشگاه ایلام
استادیار گروه علوم دامی، دانشگاه ایلام
دانشیار گروه علوم دامی، دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده
به منظور بررسی ا ثر عصاره های الکلی مرزه خوزستانی (Satureja khuzestanica) و آویشن شیرازی (Zataria multifolra) بر برخی پارامترهای خونی و سیستم ایمنی جوجه های گوشتی تحت استرس حمل و نقل از 144 قطعه جوجه گوشتی سویه راس 308 به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 6 تیمار (3x2) شامل عصاره مرزه در سه سطح (0، 0/1 و 0/2 درصد) و عصاره آویشن در دو سطح (0 و 0/1 درصد) که هر تیمار شامل 4 تکرار و 6 قطعه جوجه در هر تکرار بود ا نجام شد. عصاره ها به صورت قابل حل در آب آشامیدنی از سن 42-14 روزگی استفاده شد. در پایان آزمایش از هر تکرار یک جوجه به طور تصادفی انتخاب و پس از گرفتن نمونه خون، جوجه ها به مدت 3 ساعت حمل گردیدند. پس از مراجعت مجدداً از جوجه ها نمونه خون گرفته شد. میزان گلبول های قرمز، ه موگلوبین و درصد هماتوکریت نمونه های خون قبل از استرس و میزان گلوکز خون، تعداد هتروفیل، لنفوسیت و نسبت بین آنها بعد از استرس حمل و نقل اندازه گیری شد. نتایج آزمایش نشان د اد که تیمارهای آزمایشی اثر معنی داری بر غلظت هموگلوبین و درصد هماتوکریت خون جوجه های گوشتی قبل از استرس نداشتند (p> 0/05) تیمار 0/1 درصد عصاره آویشن باعث افزایش معنی دار میزان گلبول های قرمز خون شد (p< 0/05). تیمارهای آزمایشی ت أثیر معنی داری بر میزان گلوکز خون و تعداد لنفوسیت جوجه های گوشتی بعد از استرس نداشتند (p> 0/05). افزودن 0/1 درصد عصاره مرزه باعث کاهش معنی دار هتروفیل و نسبت هتروفیل به لنفوسیت بعد از استرس در جوجه های گوشتی شد (p< 0/05). با توجه به نتایج حاصل، سطح 0/1 درصد مرزه بهترین پاسخ ایمنی خون را در جوجه های گوشتی داشت.کلیدواژه ها
جوجه گوشتی، عصاره آویشن، عصاره مرزه، ا سترس حمل و نقل، پارامترهای خونی، سیستم ایمنیمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.