بررسی تأثیر عصاره ی گیاه آلوئه ورا بر تعهداد فولیکول های گراف در موش های صحرایی ماده بالغ نژاد ویستار

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین همایش ملی گیاهان دارویی،طب سنتی و کشاورزی ارگانیک
  • کد COI اختصاصی: HBHEAITH01_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 820
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سارا محمدی

کارشناس ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد جهرم

وحید حمایت خواه جهرمی

استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی واحد جهرم

الهه سامانی جهرمی

دانشگاه آزاد اسلامی باشگاه پژوهشگران جوان، واحد جهرم، علوم جانوری، جهرم، ایران

چکیده

زمینه و هدف: گیاه آلوئه ورا (Aloe Vera) با نام علمی (Aloe barbadensis(Miller متعلق به خانواده لیلیاسه و در ظاهر شبیه کاکتوس می باشد. گیاه آلوئه ورا بوته ای به ارتفاع 70-90 سانتی متر (حداکثر 2 متر) با برگ های ضخیم و گوشتی و حاشیه برگ دارای خارهای نوک تیز می باشد. ژل آلوئه ورا که در داخل برگ های آن قرار دارد، مایعی شفاف با 99 درصد آب و pH=4/5 می باشد. هدف از پژوهش حاضر بررسی تأثیر عصاره ی گیاه آلوئه ورا بر تعداد فولیکول های گراف در موش های صحرایی ماده بالغ نژاد ویستار می باشد. روش بررسی: در این پژوهش تجربی از 40 سر موش صحرایی سه ماهه نر از نژاد وستار استفاده شد. حیوانات به طور تصادفی به گروه های کنترل، شاهد، تجربی 1، 2 و 3 تقسیم شدند. گروه کنترل هیچ گونه حلال یا دارویی دریافت نکرد. گروه شاهد فقط سرم فیزیولوژی به صورت تزریق درون صفاقی دریافت کردند. گروه های تجربی 1، 2 و 3 به ترتیب مقادیر 10 mg/Kg B.W.، 20 و 40 عصاره آبی آلوئه ورا به صورت گاواژ دریافت کردند. بعد از اتمام آزمایش تخمدان های ه مه ی گروه ها جهت تهیه ی مقاطع بافتی و بررسی تعداد فولیکول های گراف از بدن خارج گردید. یافت ها: نتایج نشان داد که گروه های تجربی 1، 2 و 3 (دوز حداقل، متوسط و ح داکثر آلوئه ورا) افزایش معنی داری نسبت به گروه کنترل در سطح (p< 0/05) دارند و گروه تجربی 2 بیشتر از دو گروه دیگر از نظر تعداد فولیکول های گراف ا فزایش نشان داد. نتیجه گیری: در پژوهش حاضر گیاه آلوئه ورا با مواد مؤثر موجود در خود قادر است باعث افزایش تعداد فولیکول های گراف شود.

کلیدواژه ها

آلوئه ورا، موش صحرایی، تخمدان، فولیکول گراف، گیاهان دارویی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.