برآورد تبخیر – تعرق گیاه مرجع با استفاده از روش پنمن – مانتیث و پهنه بندی آن در استان فارس

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی بیابان با رویکرد مدیریت مناطق خشک و کویری
  • کد COI اختصاصی: DESERT02_348
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 767
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدحسین میرموسوی

استادیاران گروه جغرافیای دانشکده علوم انسانی دانشگاه زنجان

عبدالله فرجی

استادیاران گروه جغرافیای دانشکده علوم انسانی دانشگاه زنجان

حسین اسمعیلی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته آب و هواشناسی دانشگاه زنجان

چکیده

تبخیر – تعرق یکی از پارامترهایی است که آگاهی نسبت به آن جهت برآورد آب مصرفی گیاه و طراحی سیستم های آبیاری ضروری است. بنابراین در محاسبه و بررسی مقادیر تبخیر – تعرق استفاده از یک روش مناسب ضروری می-باشد. هدف از این تحقیق برآورد مقادیر تبخیر – تعرق گیاه مرجع ( )در مقیاس ماهیانه با استفاده از روش پنمن – مانتیث در طی دوره آماری 17 ساله ( 1374 - 1390) و پهنه بندی آن در استان فارس بود. نتایج حاصله بر اساس روش پنمن – مانتیث بیانگر این امر می باشد که بیشترین میزان تبخیر – تعرق ماهیانه مربوط به ایستگاه لار با 5/101 میلیمتر و کمترین میزان آن مربوط به ایستگاه داراب با 1/77 میلیمتر در ماه می باشد. همچنین نقشه پهنه-بندی تبخیر – تعرق گیاه مرجع در سطح استان نشانگر این مطلب می باشد که بیشترین میزان تبخیر – تعرق در قسمت های جنوب غربی و کمترین آن مربوط به قسمت های جنوب شرقی استان می باشد.

کلیدواژه ها

مناطق خشک، سیکل هیدرولوژی، آب مصرفی گیاه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.