مطالعه اثر متانوژنها بر فرایند ازدیاد برداشت میکروبی نفت
- سال انتشار: 1383
- محل انتشار: دومین همایش ملی توسعه فناوری در صنعت نفت
- کد COI اختصاصی: TDCA02_053
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2395
نویسندگان
کارشناس ارشد میکروبیولوژی - دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات
دکترای بیوتکنولوژی - سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران
چکیده
در ایران با توجه به وابستگی شدید اقتصادی کشور به صادرات نفت خام و محصولات وابسته، همواره صنایع نفت وگاز و صنایع وابسته به آنها دارای اهمیت به سزایی هستند. به منظور بالابردن تولید نفت خام تکنیکهای مختلف ازدیاد برداشت مورد استفاده قرار میگیرد، از جمله جدیدترین تکنیکهای مورد استفاده فرایند ازدیاد برداشت به روش میکروبی است. فرایند ازدیاد برداشت به روش میکروبی نفت شامل استفاده از میکروارگانیسمهای بومی مخازن نفتی و یا استفاده از گونه های خاص باکتریایی خالص شده برای تولید متابولیتهای خاص است که به ازدیاد برداشت نفت کمک می کند. متانوژنها که ازجمله آرکیهای بومی مخازن نفتی می باشند به طرق دیگر مختلف مانند تولید گاز و نتیجتا افزایش فشار مخزنی و نیز کاهش گرانروی سیالات مخزنی، شکستن زنجیره های سنگین نفتی و کاهش گرانروی نفت، تولید مواد پلیمری در ایجاد انسداد انتخابی و یا افزایش گرانروی مایع تزریقی، و تولید ترکیبات فعال زیستی در فرایند ازدیاد برداشت مفید واقع می شوند. در این مطالعه چندین نمونه نفتی از مخازن مختلف برای بررسی حضور متانوژنها در نفت خام ایران در نظر گرفته شد. در پی ایزولاسیون در محیط های اختصاصی و عمومی تولید گاز و پلیمر مورد بررسی قرار گرفت. برای ردیابی حضور متانوژنها در نمونه ها پس از چندین بار کشت و حذف میکروارگانیسمهای دیگر، میکروسکوپ فلورسنت مورد استفاده قرار گرفت. تمامی نمونه های جدا شده به غلظت نمکی نیازمند بوده و برخی زا می توان هالوفین تلقی کرد.کلیدواژه ها
مقالات مرتبط جدید
- مروری بر عملکرد فرآیند فعال سازی پرسولفات توسط کاتالیزورهای تک اتمی برای حذف آلاینده های آلی
- جایگزینی استفاده از انرژی زمین گرمایی به جای گرمکن موجود در ایستگاه تقلیل فشار گاز با شبیه سازی سه بعدی زمین مبدل
- بررسی حادثه و انفجار مخازن پتروشیمی خارک در اثر فشارهای احتمالی
- فتوکاتالیست ها ابزاری قدرتمند برای تصفیه و بازیابی منابع آبی
- محاسبه تخمین شکنندگی سنگ به وسیله روش های یادگیری ماشین
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.