ارزیابی اثرات زیست محیطی و ارائه تمهیدات مدیریتی شهرک صنعتی کویر ورزنه اصفهان

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی بیابان با رویکرد مدیریت مناطق خشک و کویری
  • کد COI اختصاصی: DESERT02_097
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1211
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پروانه پیکانپورفرد

استادیار گروه مهندسی محیط زیست - دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد

بتول شمس

کارشناس ارشد محیط زیست- شرکت بوم پایش

چکیده

شهرکهای صنعتی فضاهایی هستند که در برنامه ریزی های صنعتی، ملی، منطقه ای و طرح ریزی های کالبدی به عنوان ابزار سیاسی بکار گرفته میشوند و هدف نهایی آنها دستیابی به توسعه پایدار میباشد. در مورد شهرک های صنعتی انجام ارزیابی اثرات برای نیل به توسعه پایدار ضروری می باشد.احداث شهرک صنعتی ورزنه می تواند راهگشای بسیاری از مشکلات این منطقه بوده و باعث افزایش کارایی اقتصادی واحدهای صنعتی، استفاده بهینه از خدمات و تسهیلات زیر بنایی باشد. با توجه به خشکسالی های اخیر و کمبود آب کافی برای بخش کشاورزی که بخش اصلی درآمد این مردم این ناحیه را تشکیل می دهد ایجاد اشتغال محلی در بخش صنعت نفش ارزنده ای را می تواند درکاهش نرخ بیکاری به درون و برون استانی داشته باشد.شهرک صنعتی ورزنه، محدوده مورد بررسی در فاصله 3کیلومتری شهر ورزنه و 108 کیلو متری شهر اصفهان به مساحت 250 هکتار واقع شده است. هدف از انجام این تحقیق، شناسایی و بررسی ابعاد اثرات و پیامدهای زیست محیطی پروژه مذکور است. برای انجام مطالعات ارزیابی اثرات پروژه ابتدا وضعیت موجود محیط زیست منطقه در مرزهای زیست محیطی (بلافصل و اکولوژیک و اقتصادی-اجتماعی) بررسی شده و سپس با استفاده از اطلاعات فنی طرح، پیش بینی و ارزیابی آثار صورت گرفته است. در این طرح از روش ماتریس تلفیقی مخدوم به منظور بررسی اثرات زیست محیطی بهره گرفته شده است. با توجه به دو ماتریس فازهای ساختمانی و بهره برداری در سه محیط فیزیکو شیمیایی، بیولوژیکی و اقتصادی-اجتماعی، به دلیل اینکه کمتر از 50 درصد میانگین های رده بندی چه در ردیف ها و چه در ستون ها ، کمتر از(1/3- )می باشند ، پروژه با ارائه گزینه های اصلاحی برای اثرات در محدوده کوچکتر از 1/3- (خاکبرداری و خاکریزی و در مرحله ساختمانی و دفع مواد زائد در هر دو مرحله و نقص فنی و نشت در مرحله بهره برداری ) و طرح های بهسازی برای پیامدهای با میانگین رده بندی کوچکتر از 1/3- (شکل زمین، کیفیت هوا و خاک و ایمنی و امنیت در مرحله ساختمانی) تائید می گردد

کلیدواژه ها

ارزیابی اثرات زیست محیطی، اثر، پیامد، ماتریس تلفیقی مخدوم، طرح بهسازی، گزینه اصلاحی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.