بررسی فرایند تکنولوژی "مدیریت و آرشیو مستندات صنعت نفت به کمک نرم افزار Geoscopr" در شرکت زمین پردازش گوهر از دیدگاه مدیریت تکنولوژی و مدیریت سیستمهای اطلاعاتی

  • سال انتشار: 1383
  • محل انتشار: دومین همایش ملی توسعه فناوری در صنعت نفت
  • کد COI اختصاصی: TDCA02_041
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1860
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد پاک نیت

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت MBA گرایش مدیریت تکنولوژی - دانشکده مدیریت

صادق علی ناصری

شرکت زمین پردازش گوهر

چکیده

نفت به عنوان مهمترین منبع انرژی و اصلی ترین منبع درآمد کشور نقش بسزایی در اقتصاد ایران دارد. علاقه کشورهای جهان به در اختیار داشتن این ماده حیاتی صنعت، آن را به محصولی استراتژیک تبدیل کرده است که توسعه صنعتی و رشد اقتصادی بدون آن با مشکلات زیادی روبرو است. از این رو اهمیت اطلاعات موجود در این صنعت بسیار بالاست و از دست رفتن این اطلاعات به هر دلیلی هزینه های بسیار زیادی را برای کشور به همراه خواهد داشت. تا چند سال قبل، اطلاعات 90 ساله صنعت نفت ایران، به روشهای سنتی در بایگانها نگهداری می شد، که خطر احتمال از دست رفتن اطلاعات در اثر حوادث مختلف وجود داشت، ضمن آنکه جستجوی اطلاعات از دربایگانی ها با مشکلات زیادی روبرو بود. در سال 79 شرکت مناطق نفت خیز جنوب تصمیم گرفت سیستمی برای مدیریت و آرشیو مستندات تهیه کند تا با این مشکلات مواجه نباشد . این شرکت طی مناقصه ای بین المللی از شرکت های فعال در این زمینه دعوت به همکاری کرد. برنده این مناقصه شرکت زمین پردازش گوهر بود که با همکاری شرکت انگلیسی HAMPTON DATA SERVICES (HDS) این پروژه را به انجام رساند. این مقاله به تحلیل این فرایند همکاری و انتقال تکنولوژی می پردازد و از دو بخش اصلی تشکیل شده است. در بخش اول به تحلیل فرایند پروژه از منظر مدیریت انتقال تکنولوژی می پردازیم . پس ازبررسی مراحلی مختلف این فرایند به کمک شاخصهای Elliot به این سوال پاسخ می دهیم که انتقال تکنولوژی با چه میزانی از موفقیت صورت گرفته است. در پایان بخش اول به کمک روش ارزیابی مستقیم به ارزیابی توانمندی تکنولوزیک این شرکت در این تکنولوژی می پردازیم. در بخش دوم، با توجه به انتقال یک سیستم اطلاعاتی در این فرایند به تحلیل این فرایند از زاویه مدیریت سیستمهای اطلاعاتی می پردازیم. در ابتدا نوع این تکنولوژی را در Application Portfolio سیستمهای اطلاعاتی روشن می کنیم و سپس استراتژی شرکت زمین پردازش گوهر را در تهیه این سیستم از زاویه مدیریت سیتستمهای اطلاعاتی تحلیل می کنیم.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.