اثرات گردشگری در توسعه اقتصادی و پایدار روستاها

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی گردشگری، جغرافیا و محیط زیست پایدار
  • کد COI اختصاصی: TGES02_158
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 796
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد گل محمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم انسانی دانشگاه پیام نور ارومیه ایران

چکیده

گردشگری روستایی به عنوان فرآیندی در توسعه روستایی می تواند زمینه توسعه اقتصادی و زیست محیطی روستایی را در زمینه افزایش درآمد، اشتغال زایی و معیشت پایدار روستایی فراهم کند که بهبود کیفیت زندگی و توزیع متعادل و مناسب خدمات وتسهیلات را در چارچوب توسعه منطقه ای و محلی، به همراه دارد. در این میان قابلیت ها و جاذبه های طبیعی مناطق روستایی ایران، می توانند منابع و در عین حال فرصتهایی در توانمندسازی روستایی بشمار روند. آگاهی جوامع از اینکه گردشگری منبعدرآمدی ارزی بسیار مناسب و قابل ملاحظه ای در اختیار اقتصاد یک کشور قرار می دهد، باعث شده است که گردشگری مفهومیبسیار گسترده در ابعاد مختلف اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی پیدا کند و به عنوان یک صنعت تلقی شود از این رو، به منظور تنوع بخشیدن به منابع رشد اقتصادی و درآمدهای ارزی و همچنین ایجاد فرصت های جدید شغلی در کشور، توسعه صنعت گردشگریاز اهمیت فراوانی برخوردار است.هدفی که در این جا دنبال می شود این است که پرداختن به فعالیتهای گردشگری هماهنگ بادیگر فعالیتهای اقتصادی می تواند زمینه های توسعه همه جانبه در این منطقه را فراهم نماید.روش جمع آوری اطلاعات و داده ها اسنادی کتابخانه ای می باشد. حال سوال اصلی این است که پیامدهای اثرات اقتصادی گردشگری چه تاثیری بر توسعه روستاییدارد؟ مطالعات انجام شده نشان دهنده تاثیر فزاینده گردشگری روستایی در اقتصاد روستایی می باشد. این فعالیت اقتصادی،اجتماعی و فرهنگی با ایجاد اشتغال، متنوع سازی اقتصاد خانوار، مشارکت اجتماعی و استفاده از چشم اندازها و منابع محلی به عنوان مکمل فعالیتهای کشاورزی در رشد اقتصادی روستا نقش ارزنده ای دارد.

کلیدواژه ها

گردشگری، توسعه اقتصادی، توسعه روستایی، گردشگری روستایی،رشد اقتصادی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.