حوزه های کاربرد فناوری نانو در صنعت نفت
- سال انتشار: 1383
- محل انتشار: دومین همایش ملی توسعه فناوری در صنعت نفت
- کد COI اختصاصی: TDCA02_010
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 6346
نویسندگان
محقق ارشد شرکت پژوهشگران نانوفناوری
کارشناس مهندسی شیمی شرکت پژوهشگران نانوفناوری
کارشناس مهندسی شیمی شرکت پژوهشگران نانوفناوری
کارشناس مهندسی شیمی شرکت پژوهشگران نانوفناوری
چکیده
فناوری نانو ، فناوری مقیاسها و فضاهای اتمی و مولکولی، می رود تا با توانمندی ساخت اتم به اتم مواد و هوشمندی فرایندهای تولید بر حوزه های وسیعی از علم و صنعت بشری محیط گردد. این فناوری که جدیدترین عضو خانواده فناوری های پیشرفته است تا آنجا موثر می باشد که منظور نکردن آن در برنامه ها و تصمیم گیری های آتی می تواند به یک تهدید ملی تبدیل گردد و ساختار اقتصادی و صنعتی کشور را بصورت کامل ناکارآمد سازد. در مواجهه با فناوری نانو و حیطه های فراوان کاربری آن، تشخیص جایگاه مناسب ورود و نحوه قرارگیری آن در کنار زیر ساخت های قبلی امر مهمی است که تنها صحت آن می تواند منجر به بهره گیری همه جانبه از آن شود. صنعت نفت، با قدمتی نزدیک به صد سال به عنوان راهبردی ترین صنعت فعلی کشور، اولین و مناسبترین گزینه ورود این فناوری است. در این مقاله سعی بر آن است که به پرسش هایی پاسخ داده شود که می توانند فرایند توسعه نانو فناوری در صنعت نفت را تسریع نمایند، چرا که باید فناوری نانو وارد صنایع نفت و گاز گردد؟ زمینه ها و اولویت های ورود فناوری نانو به صنعت نفت و وضعیت کشور در این شاخه ها چگونه است؟ چالش های ورود این فناوری به صنعت چیست و چه راهکارهایی وجود دارد؟کلیدواژه ها
نانو فناوری ، صنایع بالا دستی ، صنایع پایین دستی ، انرژی ، مولفه های زیست محیطیمقالات مرتبط جدید
- نگاهی به نقش اقتصاد سیاسی ایران در مدیریت مصرف انرژی
- مقایسه روشهای نورتابی شیمیایی رادیکال *CH و *OH در استخراجپاسخ دینامیکی شعله جریان متقابل
- مطالعه عددی اثر تحریک جریان ورودی بر عملکرد یک انژکتور هممحور برشی تحت شرایط گذربحرانی
- مطالعه ساختار شعله متان هیدروژن در مشعل پیچشی سیدنی با استفاده از مدل احتراقی حجمی
- مطالعه تجربی اثر احتراق جریان چرخشی غیر پیش مخلوط بر پایداری، شدت تابش نور و دینامیک شعله پروپان - اکسیژن/هوا
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.