افزایش برداشت نفت بوسیله میکروبها (MEOR)
- سال انتشار: 1383
- محل انتشار: دومین همایش ملی توسعه فناوری در صنعت نفت
- کد COI اختصاصی: TDCA02_008
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2705
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مخازن، دانشکده فنی دانشگاه تهران
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی، دانشکده فنی دانشگاه تهران
چکیده
مطالعات اولیه در مورد به کارگیری روشهای میکروبی در ازدیاد برداشت ازمخازن از حدود سال 1926 آغاز گردیده و تاکنون مطالعات بسیاری پیرامون استفاده از این روش ها در کشورهای مختلف از جمله آمریکا ، روسیه، چین، اندونزی، امارت متحده و عربستان صورت گرفته و نتایج رضایت بخشی نیز حاصل شده است. به طور مثال مطالعات انجام گرفته در عربستان بیانگر این مطلب است که با استفاده از این روش ها می توان تا 30% نفت باقیمانده در شرایط مخزن را برداشت نمود. مهمترین وجه تمایز روش میکروبی در مقایسه با سایر روشهای ازدیاد برداشت استفاده از یک موجود زنده به عنوان مهمترین عامل این فرایند می باشد که این مطلب موجب محدودیتهایی در استفاده از این روش می گردد. برای این منظور ابتدا باید میکروبی که قدرت سازگاری با شرایط دما و فشار، میزان شوری آب، مقدار گوگرد وسایر ترکیبات مضر موجود در مخزن را داشته باشد، یافته و ضمن بررسی مکانیزم عملکرد آن در مخزن، شرایط را برای رشدو ادامه حیات آن فراهم نمود. در ایران با توجه به وجود مراکز فعال در امر بیوتکنولوژی زمینه مناسبی برای استفاده از این تکنولوژی وجود دارد. بعلاوه از آنجایی که بهترین گزینه ها در انتخاب میکروب، استفاده از میکروب های موجود در خود مخزن است نیازی به وارد کردن میکروب از خارج از کشور وجود ندارد و تنها لازم است که مطالعات جامعی پیرامون نوع و عملکرد میکروبهای موجود در مخازن کشور انجام گیرد. در این مقاله ضمن معرفی MEOR ، در مورد انتقال تکنولوژی آن نیز پیشنهاداتی ارائه شده است.کلیدواژه ها
مقالات مرتبط جدید
- مروری بر عملکرد فرآیند فعال سازی پرسولفات توسط کاتالیزورهای تک اتمی برای حذف آلاینده های آلی
- جایگزینی استفاده از انرژی زمین گرمایی به جای گرمکن موجود در ایستگاه تقلیل فشار گاز با شبیه سازی سه بعدی زمین مبدل
- بررسی حادثه و انفجار مخازن پتروشیمی خارک در اثر فشارهای احتمالی
- فتوکاتالیست ها ابزاری قدرتمند برای تصفیه و بازیابی منابع آبی
- محاسبه تخمین شکنندگی سنگ به وسیله روش های یادگیری ماشین
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.