توامان سامان های چندکاره بیان سطح سلولی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنگره بین المللی و سیزدهمین کنگره ژنتیک ایران
  • کد COI اختصاصی: CIGS13_1284
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 499
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی محمد لطیفی

مرکز تحقیقات بیوتکنولوژی کاربردی- دانشگاه علوم پزشکی بقیه ا...(عج)- ایران - تهران

سمانه خودی

چکیده

در حوزه های کاربردی بیوتکنولوژی، سامانه های چند کارهMulti-functional و مشترکjoint بسیار اهمیت پیداکرده اند زیرا اینگونه سامانه قادرند علاوه بر اینکه همزمان پاسخگوی چند نیاز خواهند بود، بلکه در حوزه هایمختلف نیز کارایی دارند. سامانه های بیان سطحی توامان از جمله سمانه های چند کاره می باشند که اخیرا مورد توجه ویژه محققین حوزه بیوتکنولوژی قرار گرفته اند. کارامدی این سامانه ها وابسته به عوامل مختلفی از جمله سیستم بیانسطحی میزبان، پروتیین هدف،نوع لنگرو... می باشد.برای بیان همزمان دو استراتژی وجود دارد، استراتژی اول بیان ژن های هدف در دو پلاسمید جداگانه با دو مارکر مقاوتی متفاوت است. این روش ساده و لیکن بخاطر تفاوت درCopynumbers دو پلاسمید لذا بیان پروتیین های هدف ممکن است بصورت نامتعادل صورت گیرد. استراتژی دوم بیان ژن های هدف در یک پلاسمید می باشد که علارغم پیچدگیهای خاص خود ولیکن بیان یکسان و متعادلی از پرو تیین را خواهیم داشت.یکی از زمینه های کاربرد این سامانه ها، تجزیه زیستی ترکیبات سمی ارگانوفسفره ها می باشد. ترکیباتارگانوفسفره ازجمله خطرناکترین آلاینده زیستمحیطی میباشند که رفع آلودگی آنها بسیار حائز اهمیت است. شناختهشدهترین آنزیمها برای اینمنظور عبارتندازMPH و DFPase ، ،OPHتجربیات و نتایج حاصله از چندین مطالعه که ما در این زمینه انجام دادیم حاکی از کارامدی سامانه بیان توامان آنزیم هOPAA+ DFPase و OPAA + OPH بود که نوید بخش استفاده های کاربردی آن برای تجزیه و حتی تشخیص طیف وسیعی از ترکیبات سمی ارگانوفسفات ها می باشد که به انهای مختلف مثل آفت کش و حشره کش وارد زیست محیط می گردند

کلیدواژه ها

بیان همزمانOrganophosphorus Acid ،Diisopropyl-fluorophosphatase (DFPase) Anhydrolase (OPAA) ، ترکیبات ارگانوفسفره

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.