استفاده از هاپلوتیپ های متصل به خوشه ژنیHLA

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 533

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CIGS13_1101

تاریخ نمایه سازی: 7 بهمن 1393

چکیده مقاله:

جایگاهHLAبه شکل یک مجموعه (هاپلوتیپ) از هر والد به ارث میرسد بنابراین خوشه ژنیHLAمتصل به هم حرکت میکنند و بههمین خاطر در هر خانواده به احتمال1/4تشابه هاپلوتیپ میان فرزندان به چشم میخورد. در اکثر موارد شناسایی تطابقHLAبه صورت جزئی یا کامل از طریق انجامHLA Typingوالدین و فرزندان صورت میگیرد اما این روش علاوه بر اینکه سبب هدر رفت زمان میگردد اغلب به دلیل محدودیت های پرداخت بیمه پرهزینه نیز میباشد، لذا هدف ما از این تحقیق دستیابی به یک روش مکمل و جایگزین جهت شناسایی فرد دهنده مناسب در اعضاء یک خانواده میباشد که بدین منظور ازSTR های متصل به خوشه ژنیHLA استفاده نمودیم. در این روش ابتداSTRهای متفاوتی از نواحی تلومر، کلاس یک، کلاس سه، کلاس دو و سانترومر را طراحی نموده و سپس Multiplex PCRرا جهت تکثیر هریک آنها در یک واکنش یک تیوبه بهینه سازی کردیم. نهایتاًمحصولاتPCR را با استفاده از الکترفورز موئی آنالیز نمودیم و با توجه به نتایج حاصله پس از ترسیم هاپلوتیپ های هر فرد، توانستیم شخص مناسب دهنده را در هر خانواده شناسائی نمائیم نتیجه آنکه ژنوتیپ هایSTRاطلاعات مهمی را در ارتباط با روابط ژنتیکیHLAمیان فرزندان یک خانواده که الگوی ژنتیکیHLA هاپلوتیپشان در طی نوترکیبی های خاموش و رویدادهای هموزیگوسیتی مبهم به نظر میرسد فراهم میاورد، بنابراین به نظر میرسد کهSTRGenotypingمیتواند جایگزین مناسبی برایHLA Typingبه منظور شناسایی فرد دهنده مناسب، در میان اعضای یک خانواده باشد.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

فائزه طلوعی

گروه ژنتیک، دانشکده علوم پایه و پزشکی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی زنجان، ایران. . مرکز تحقیقات ژنتیک انسانی کوثر، تهران، ایر

سیروس زینلی

مرکز تحقیقات ژنتیک انسانی کوثر، تهران، ایران گروه پزشکی مولکولی، مرکز تحقیقات بیوتکنولوژی، انستیتو پاستور، تهران، ایران