فیلوژنی مولکولی بخشهMacrophylliumاز جنس گونAstragalus, Fabaceaeبر اساس داده های توالیnrDNA ITS

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنگره بین المللی و سیزدهمین کنگره ژنتیک ایران
  • کد COI اختصاصی: CIGS13_0511
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 588
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

راحله درزی

گروه علوم گیاهی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

شاهرخ کاظم پوراوصالو

گروه علوم گیاهی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

کوثر نادری صفار

گروه علوم گیاهی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

علی اصغر معصومی

بخش گیاه شناسی، موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع، تهران، ایران

چکیده

جنس گون بخشه(Fabaceae) Macrophylliumدر جنوب غربی آسیا پراکنده شده است. ترکیه و ایران مراکز اصلی پراکنش این بخشه میباشند. این بخشه شامل 14 گونه است که 6 گونه آن در ایران وجود دارد. این مطالعه، بر روی فیلوژنی مولکولی 28 تاکسون از جنس گونAstragalus با استفاده از دادههای حاصل از توالیnrDNA ITSمتمرکز شده است. در مجموع 10 نمونه به نمایندگی از 6 گونه بخشهMacrophylliumو 16 گونه از بخشههای خویشاوند به عنوان درون گروه و گونه هایO.szovitsii و Oxytropis aucheriبه عنوان برون گروه قرار داده شدند. دادهها با استفاده از روشهای بیشینه صرفه جویی، بیشینه درست نمایی و بیزین تجزیه و تحلیل شدند. طولتوالی nrDNA ITSدر این تاکسون ها 601 تا 606 صفت است که از این میان 58 صفت حاوی اطلاعات مفید هستند. آنالیز داده ها نشان میدهد که بخشهMacrophylliumدر وضعیت حاضر تک تبار نیست. اعضای آن در دو کلاد جداگانه قرار داده شدند. گونههایA.oleifolius و A.karjaginii ،A.dipodurus ،Astragalus deinacanthusدر یک کلاد متحد شده اند در حالیکه گونه هایA.octopus و A.cephalotesدر کلاد بزرگ دیگری در کنار اعضای بخشه های خویشاوند دیگر قرار گرفتندA.cephalotesدر یک زیرکلاد با گونههای بخشهPterophorusقرار گرفتA.octopusنیز باA.diphtheritesاز بخشه Rhacophorusمتحد شد

کلیدواژه ها

گون، بخشهMacrophyllium ، فیلوژنی ، nrDNA ITS

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.