مطالعه الگوی تولید گونههای مختلف رادیکال فعال اکسیژن در پاسخ به حمله بیماری آتشک Erwinia amylovora در گلابی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنگره بین المللی و سیزدهمین کنگره ژنتیک ایران
  • کد COI اختصاصی: CIGS13_0478
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 722
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعیدرضا آذرآبادی

کارشناسی ارشد بیماری شناسی گیاهی،

حمید عبداللهی

دانشیار موسسه تحقیقات و اصلاح و تهیه نهال و بذر، کرج

محمد ترابی

استاد پژوهش دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین-پیشوا

مریم حسنی

کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی کشاورزی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

چکیده

پاسخ سلولهای گیاه میزبان که منجر به حساسیت و نابودی در برابر حمله باکتری آتشکErwinia amylovora میشود به خوبی موردمطالعه قرار نگرفته است. در این تحقیق ارزیابی مقاومت و تولید گونه های مختلف رادیکال فعال اکسیژن نظیر رادیکالهای پراکسید هیدروژنH2O2سوپراکسایدO2-وهیدروکسیلOH- مورد مطالعه قرار گرفت. لذا پایههای جدید نیمه پاکوتاهکننده گلابی سری الدهم ×فارمینگدالOH×F شاملFOX11 ،OHF87 ،OHF333 ،OHF40 ،OHF69 و پیرودورافPyrodwarf همراه با دو رقم شاهد حساس بارتلت Barttlet و رقم متحمل هاروسوئیتHarrow Sweet در شرایط درون شیشهای تکثیر یافتند و با مایهزنی سویه 273Ea باکتری عامل آلوده شدند. به طوری که رادیکالهای پراکسید هیدروژنH2O2سوپراکسایدO2-وهیدروکسیلOH- به ترتیب به وسیله دی آمینوبنزدین DAB نیتروبلوتترازولیوم NBTوDMSO ارزیابی شدند. این بررسی در مدت 144 ساعت پس از مایهزنی نشان دهنده ردهبندی مقاومت به ترتیب ازOHF87 ،OHF 69 هاروسوئیت،/OHF333/پیردوارف، بارتلت/Fox و 11 OHF40بود. تولیدرادیکال پراکسید هیدروژن نشان دهنده وجود نسبت عکس این عامل با میزان نکروز در ارقام و پایههای گلابی بود. به صورتی که ارقام وپایههای متحملتر، تولید رادیکل پراکسید هیدروژن سریعتر و نکروز دیرتری میکنند. در صورتی که رادیکالهای سوپراکسید و هیدروکسیل نسبت مستقیم با میزان نکروز داشتند. . به نظر میرسد پایههای متحمل از تولید زیاد رادیکال پراکسید هیدروژن به منظور ایجاد سد مقاومتی در برابر عامل بیماری استفاده میکنند. در حالی که رادیکالهای سوپراکساید و هیدروکسیل باعث تخریب بافت سلول میشوند.

کلیدواژه ها

آتشک ، H2 ، O2- ،In vitro ، O2 OH-

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.