واکنش پروتئوم گیاه ضد سرطان نائین هاوندی به شوری

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنگره بین المللی و سیزدهمین کنگره ژنتیک ایران
  • کد COI اختصاصی: CIGS13_0446
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1469
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

داریوش طالعی

مرکز تحقیقات گیاهان دارویی دانشگاه شاهد، تهران، ایران

علیرضا ولدیانی

گروه بیولوژی مولکولی دانشکده علوم بیوتکنولوژی وبیومولکولی دانشگاه پوترای مالزی

چکیده

نائین هاوندی Andrographis paniculata L یک گیاه دارویی از خانوادهAcanthaceaeاست. برگ گیاه حاوی ترکیبات دی ترپنوئید است که خواص دارویی گسترده در کنترل بیماریهای سرطانی، باکتریایی، ویروسی، هپاتیت و دیابت دارد. جداسازی پروتئین ها براساس خواص فیزیکی و شیمیایی پروتئین ها با وزن های مختلف مولکولی و نقاط ایزوالکتریک می تواند خیلی دقیق باشد. در این تحقیق،گیاهچه های 40 روزه با غلظت های صفر (شاهد) و 12 دسی زیمنس نمک کلرید سدیم در محیط هیدروپونیک تحت تیمار قرار گرفتند. پانزده روز پس از تیمار گیاهچه ها، برگها و ریشه های تازه جمع آوری و پروتئین ها استخراج و با استفاده از الکتروفورز دو بعدی تفکیک شدند. به طور کلی، هدف اصلی از پروتئومیکس تسلط یافتن بر پروتئین های کمپلکس و تجزیه و تحلیل آنها برای توصیف کمی و کمیپروتئین های کد گذاری شده در ژنوم یک موجود خاص و اثر متقابل این پروتئین ها در شرایط مختلف می باشد. این تجزیه و تحلیل ها به ردیابی 32 پروتئین القا شده و 12 پروتئین تشدید شده در برگ و ریشه گیاهچه های تیمار شده با نمک منجر شد. از 44 پروتئین ردیابی شده ، 12 اسپات پروتئینی توالی سنجی شدند که توالی سه تا از آنها با آنزیم های سوپراکسید دیسموتاز، آسکوربات پراکسیداز و روبیسکویکسان بودند و بقیه اسپاتهای پروتئینی ناشناخته بودند. به طور کلی سه پروتئین شناخته شده در ارتباط با واکنش گیاه به تنش های محیطی بوده و می توانند بعنوان پروتئین های مرتبط با استرس شوری باشند. همچنین، تجزیه پروتئوم نشان داد که توده های مختلف این گیاه تحت تنش شوری می توانند به طور بالقوه به عنوان شاخص های متحمل به شوری در برنامه های اصلاحی گیاه برای بهبود تحمل به شوری مورد استفاده قرار گیرند.

کلیدواژه ها

نائین هاوندی، تجزیه پروتئوم، پروتئین متحمل به شوری، الکتروفورز دو بعدی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.