بررسی پلیمورفیسمXPC Lys939Glnدر بیماران مبتلا به سرطان پستان
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: اولین کنگره بین المللی و سیزدهمین کنگره ژنتیک ایران
- کد COI اختصاصی: CIGS13_0404
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 650
نویسندگان
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه گیلان، رشت
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه گیلان، رشت
گروه رادیولوژی، دانشگاه علوم پزشکی گیلان، رشت
چکیده
سرطان پستان یکی از شایع ترین نوع سرطان و دومین عامل مرگ و میر در زنان میباشد. مطالعات اپیدمیولوژی نشان داده اند که سرطان پستان خانوادگی 10-5% از تمام موارد را شامل میشود. ژنXPC (Xeroderma pigmentosum group C)یکی از مهم ترین ژن های ترمیم کنندهdnaهسته ای می باشد که به شناسایی ناحیه آسیب دیده DNA می پردازدپلی مورفیسم Lys939Glnاز مهم ترینSNPهای مطالعه شده در این ژن میباشد. هدف از این مطالعه بررسی پلیمورفیسمXPC Lys939Glnدر بیماران مبتلا به سرطان پستان میباشد واکنش زنجیرهای پلیمراز و چند بخشی قطعات طولی محدود شوندهPCR-RFLPبرای تعیین توزیع ژنوتیپی در 70 بیمار و 80 کنترل مورد استفاده قرار گرفت. در صورت عدم وجود جایگاه برشPvuIIدر پلیمورفیسم موجود در ژنXPCتنها محصولی با طولbp489تولید میشوداللLYS و در صورت وجود جایگاه برش برایPvuIIقطعهbpبه دو قطعه ای با طول378bpو111bp تبدیل خواهد شد الل Gln در میان موارد سرطانی، توزیع ژنوتیپی بدین ترتیب است:41/43برای Lys/Lysو18/58برای Gln/Glnو40درصدبرای Lys/Glnو از بین موارد کنترل، توزیع ژنوتیپی از این قرار است43/75درصدبرای Lys/Lys16/25 درصدبرای Gln/Glnو40درصدبرای Lys/Glnرابطه معنیداری بین گروه بیمار و کنترل دیده نشدP> 0/05 با توجه به نتایج حاصله ارتباط مشخصی بین پلیمورفیسم XPCLys 939Gln و استعداد ابتلا به سرطان پستان در جمعیت مورد بررسی دیده نشد. لذا پیشنهاد میگردد مطالعات وسیعتری برای روشن نمودن نقش پلیمورفیسم XPC Lys939Glnدر سرطان پستان صورت گیرد.کلیدواژه ها
سرطان پستان ، XPC ، پلیمورفیسمLys939Glnمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.